Home Blogs van a.s.r. Voorkom een lekkend dakraam

Voorkom een lekkend dakraam

22 september 2017

Een ideale manier om meer licht te krijgen onder het schuine dak op zolder is door een dakraam te plaatsen. Daarnaast houdt een dakraam ook regen en andere weersinvloeden buiten. Wist je dat slecht onderhoud aan je dakraam ervoor kan zorgen dat je waterschade oploopt? Je kunt dit voorkomen door regelmatig de ruimte tussen de dakbedekking en je dakraam te reinigen.

Niet alleen het raam schoonmaken

Ramen wassen is iets dat vrij regelmatig gebeurt, maar schoonmaken om het dakraam heen wordt vaak vergeten of overgeslagen, terwijl juist dit erg belangrijk is om waterschade te voorkomen. Na verloop van tijd kan vuil zich ophopen rond het dakraam. Haal je dit niet op tijd weg dan  wordt water niet meer goed afgevoerd en kan het door kiertjes naar binnen slaan. Een vervelende schade die eenvoudig te voorkomen is.

Ook belangrijk

Naast het regelmatig verwijderen van vuil is het ook belangrijk om in de winter sneeuw en ijs rond het raam te verwijderen. Hiermee zorg je dat smeltwater vrij kan worden afgevoerd. Naast al dat schoonmaken is het belangrijk om de ruimte met het dakraam regelmatig te ventileren. Dit voorkomt condens aan de binnenzijde van het dakraam en daarmee ook waterschade. 
Wil je weten of je goed verzekerd bent voor waterschade? Informeer dan bij je adviseur.

Verzekeren
Tim Beugeling

Meer verhalen over Verzekeren