Home Blogs van a.s.r. Voorkom oververhitting in bed

Voorkom oververhitting in bed

26 november 2019

Ruim de helft van de Nederlanders gebruikt de telefoon als wekker. Handig om je telefoon dan ‘s avonds meteen aan de oplader te hangen, zodat hij de volgende dag weer 100% opgeladen mee op pad kan. Of niet? We zien steeds meer brandschade als gevolg van oververhitte opladers of telefoonkabels. Goedkope kabels kunnen net als opladers hitte ontwikkelen. Heb je pech, dan kan die gloeiend hete kabel of oplader uiteindelijk vlam vatten. Stel je voor dat je op dat moment net ligt te slapen…

Wees verstandig en voorkom de kans op brand door je telefoonkabel of oplader. Helemaal als je ligt te slapen. Denk daarom hieraan:

  • Gebruik een schakelaar met timer voor je oplader. Stel de timer in op maximaal 3 uur stroomlevering. Je telefoon is dan opgeladen en je verkleint de kans dat de oplader oververhit raakt.
  • Laad je telefoon op als je nog wakker bent en hou hem in het zicht.
  • Gebruik de originele kabels en opladers. Goedkope spullen uit China laten vaker gebreken zien.
  • Koop een powerbank. Zodat als je overdag zonder stroom komt te zitten, je altijd stroom bij je hebt. Handig!

En een extra tip voor jouw gezondheid: een telefoon geeft straling af. Dat kan mogelijk je slaapritme verstoren. Leg de telefoon daarom altijd minstens een meter bij je vandaan en schakel Wifi uit. Zo slaap je beter en laad je je eigen batterij weer maximaal op.

Heb jij nog tips om je telefoon veilig op te laden? Reageer dan via Facebook.

Eline Horst

Meer verhalen over Verzekeren