Vullen voor de Voedselbank

22 december 2017

Voor het vierde jaar op rij vonden de collega’s van a.s.r. een opgevouwen doos in hun kerstpakket. De nieuwe medewerkers keken er wat raar van op, maar de oudgedienden wisten wel wat ze er mee moesten doen: vullen voor de Voedselbank. Zo helpen wij door te doen. Ook met Kerst.

Mooie gedachte

Elk jaar weer vinden collega’s het een mooie gedachte om (een deel van) het kerstpakket door te geven aan mensen die het wat minder hebben. En elk jaar weer is het een prachtig gezicht als al die doosjes fier op en naast elkaar onder de grote kerstboom in de centrale hal van ons hoofdkantoor staan. Er zijn zelfs collega’s die het hele kerstpakket doneren.

Blij en dankbaar

De donderdag voor kerst halen vrijwilligers van het centrale distributiecentrum van de Voedselbank in Utrecht alle dozen op. Want dan is er nog voldoende tijd om voor kerst de gedoneerde etenswaren uit te zoeken en te verspreiden onder de 9 uitgiftepunten in Utrecht. Ingrid Verkerk, coördinator bij de Voedselbank Utrecht: 'Wij zijn ontzettend blij met en dankbaar voor de gulle giften vanuit de a.s.r. medewerkers en organisatie! Mede dankzij deze steun kunnen wij de ruim 1.100 mensen die ons wekelijks bezoeken voorzien van lekkere extra's. Extra's die de feestdagen ook voor hen feestelijker maken!'

Inladen van de dozen in de bus
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven

Vullen voor de Voedselbank