Home Blogs van a.s.r. Waar je je druk om maakt als je een baby hebt gekregen

Waar je je druk om maakt als je een baby hebt gekregen

05 september 2017

Gefeliciteerd! Na maanden van dromen, het klaarmaken van de babykamer, schattige piepkleine kleertjes kopen, en heel lang wachten is het dan zo ver. Je houdt je baby in je armen! Je krijgt er niet alleen een kind bij, maar ook een extra dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Hoewel je tot in de puntjes toe was voorbereid, blijken er toch wat zaken te zijn waar je je ineens druk om gaat maken…

  • De stopcontacten! Zijn ze wel afgeplakt? Zat je tijdens je zwangerschap nog in de relaxte ‘dat komt later wel is nu nog niet aan de orde’-modus, als je je kersverse newborn vasthoudt schaf je snel online van die stopcontactbeveiliging aan. En je maant je partner tot het opplakken van die dingen zodra ze binnen zijn. Die pas geproduceerde vingertjes verdienen het beste, toch?
  • Het nieuws! Je kunt het niet meer zien zonder in tranen uit te barsten. Al die ellende in de wereld, dat kan gewoon niet. Jouw wereld bestaat uit talkpoeder, baby-geur, luiertjes, en twijfels welk leuk setje je je kleintje nu weer aan zal trekken.
  • De naam! Ze schrijven de naam van je kind verkeerd! Ongeacht of je nu een lange, unieke naam hebt gekozen met een bijzondere spelling of een korte, eenvoudige naam. Mensen zullen je altijd vragen ‘hoe spel je dat dan?’. 
  • De administratie! Heb je wel doorgegeven aan je verzekeraar dat je een baby hebt gekregen? Het kan zijn dat dit gevolgen heeft voor je verzekeringen. Neem contact op met je verzekeringsadviseur om samen door te nemen of je polissen nog wel up-to-date zijn.

Dit lijstje doorgekomen? Gelukkig is er de adviseur die er voor zorgt dat je altijd goed verzekerd bent. Zo heb jij meer tijd voor je kleine.

Verzekeren
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren