Home Blogs van a.s.r. Volg een training met het STAP-budget

Volg een training met het STAP-budget

21 juni 2022

Heb jij al gehoord van het STAP-budget? Dit is een subsidie van € 1.000 van de overheid waarmee je een opleiding kunt volgen. Misschien overweeg je een carrièreswitch of wil je juist je kennis en vaardigheden in je huidige werk vergroten. Het STAP-budget maakt het mogelijk! Bekijk ook de trainingen die we vanuit a.s.r. aanbieden.  

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een opleidingssubsidie tot maximaal € 1.000 per persoon, per jaar, om te besteden aan scholing en ontwikkeling. Een financiële bijdrage van de Rijksoverheid voor iedereen tussen 18 en de pensioengerechtigde leeftijd die werkt of werk zoekt. Wil je je kansen op de arbeidsmarkt verbeteren, je verder ontwikkelen, of een andere richting op? Dan kun je aanspraak maken op het STAP-budget. Elk jaar weer!

Sinds 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om scholingskosten af te trekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget gekomen, waardoor je scholingskosten tot € 1.000 niet zelf hoeft te betalen. De overheid wil met deze subsidieregeling scholing en ontwikkeling voor een brede doelgroep mogelijk maken en daarmee de positie van werkend Nederland verbeteren.

Een budget tot maximaal € 1.000 per persoon, per jaar, te besteden aan opleiding en ontwikkeling... die kans laat je toch niet liggen?

Hoe vraag je een STAP budget aan?

De aanvraag van het STAP-budget loopt via UWV. In het STAP-portaal van UWV vind je een stappenplan voor jouw aanvraag.

Volg een training bij a.s.r. via het STAP-budget 

Voor jou als particulier:

Voor jou als werkgever:
  • Training Verzuimgesprekken voeren: door op de juiste momenten en op een juiste manier het gesprek met je zieke medewerker te voeren, kun je de verzuimduur aanzienlijk verkorten. Leer in 1 dag hoe je dit doet
Voor jou als P&O adviseur:

Aanmelden met STAP-budget

Wil je een van deze trainingen volgen met STAP-budget? Dan kun je je daarvoor aanmelden door een e-mail te sturen naar opleidingen@asr.nl, met daarin jouw gewenste training + datum, je naam, adres en telefoonnummer. Je ontvangt een voucher ter bevestiging van jouw aanmelding. LET OP: om voor deze trainingen gebruik te kunnen maken van het STAP-budget, moet je je ook vanaf 1 juli 2022 aanmelden bij UWV.


Meer verhalen over Werkgeverschap