Leerzame workshop voor ouders Street League-deelnemers

Zeventig ouders van de kinderen die dit seizoen deelnemen aan de Feyenoord Street League hebben een leerzame avond achter de rug. Zij waren maandagavond 21 november te gast in De Kuip voor een ‘Financiële Masterclass’ – een workshop met betrekking tot kinderen en (omgaan met) geld. Feyenoord organiseerde deze workshop in samenwerking met Maatschappelijk Partner a.s.r. en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Hoeveel zakgeld krijgt uw kind? Waar geeft uw kind zijn of haar geld aan uit? Heeft uw kind een mobiele telefoon en zo ja, wie betaalt de kosten daarvan? Zomaar een greep uit de vragen die tijdens de workshop aan het licht kwamen in De Kuip. Werknemers van a.s.r. en Nibud waren aanwezig om aan de hand van een presentatie, het tonen van goede en minder goede voorbeelden en een spel tot de antwoorden te komen.

Doel achter deze financiële voorlichting is onder meer om ouders bewuster te maken van de kansen en gevaren van geld, zodat zij op hun beurt hun kinderen daarin optimaal kunnen adviseren en begeleiden.

Zo gingen alle ouders aan het einde van de avond een stuk wijzer De Kuip uit. Bovendien scoorden zij met hun aanwezigheid bij de ‘Financiële Masterclass’ punten voor hun kinderen in de Feyenoord Street League, die later dit seizoen van grote waarde kunnen zijn in de race om het kampioenschap.


Gerelateerd nieuws