Stimuleer werknemers om vitaler te leven met deze secundaire arbeidsvoorwaarden

Wist je dat jij als werkgever of HR-manager secundaire arbeidsvoorwaarden aan kunt bieden die vitaliteit op de werkvloer stimuleren? Juist met secundaire arbeidsvoorwaarden kun jij werknemers motiveren om vitaler te werken en leven. Wat dacht je van een fietsplan, sportabonnement of verzekering van de zaak? Hier zetten we 12 gezonde secundaire arbeidsvoorwaarden onder elkaar. Maak van vitaliteit een leuke arbeidsvoorwaarde!

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn extra afspraken die je met werknemers maakt, naast de primaire arbeidsvoorwaarden. Onder de primaire voorwaarden verstaan we zaken als loon en contractduur. Maar juist met de secundaire voorwaarden kun jij als bedrijf het verschil maken. Zie het als de kers op de taart! 

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn flexibel. Daardoor kun je ze met elke werknemer persoonlijk afstemmen. Denk hierbij aan dingen als een fiets van de zaak, opleidingsbudget, een sportabonnement of extra verlofdagen. Net waar diegene behoefte aan heeft. En vitaliteit is voor iedereen anders, daarom kun jij als werkgever verschillende voorwaarden aanbieden die te maken hebben met vitaliteit.

12 voorbeelden van goede secundaire voorwaarden

Zet vitaliteit op de kaart door het op te nemen als arbeidsvoorwaarde binnen jouw bedrijf of organisatie. Er zijn veel verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden die zich richten op vitaliteit. Die voorbeelden hebben wij hier voor je op een rij gezet. Bekijk alle 12 voorbeelden van gezonde secundaire arbeidsvoorwaarden en ontdek welke voorwaarden bij jouw bedrijf of organisatie passen.

1. Sportabonnement
Breng werknemers in beweging door de kosten van hun sportabonnement op je te nemen. Naast dat je hiermee hun fysieke gezondheid bevordert, verbeter je ook gelijk de werk-privébalans. Met een sportabonnement geef je werknemers de kans om na het werk even alles los te laten tijdens het sporten. 

2. Sporten met het team 
Organiseer eens een sportles op kantoor, binnen of buiten werktijd. Zo motiveren collega’s elkaar om samen te gaan sporten en maak jij het werknemers extra makkelijk om aan hun fysieke gezondheid te werken. Daarnaast zal dit ook een positieve invloed hebben op de werksfeer doordat werknemers in een informele sfeer samenkomen. Win-win!

Samen met topsporter Suzanne Schulting hebben wij bij a.s.r. Vitality een aantal 7 minute workouts voor jou en je team klaargezet. Klaar voor de start?

3. Gezonde lunchvergoeding 
Gezond eten heeft een enorm groot effect op de gezondheid van werknemers. Zorg daarom dat er voldoende mogelijkheden zijn voor een gezonde lunch op de werkvloer, bijvoorbeeld in de bedrijfskantine. Stimuleer werknemers om gezonde keuzes te maken door gezond eten tegen een aantrekkelijke prijs aan te bieden, of door hen een lunchvergoeding te geven die ze kunnen besteden aan gezonde producten.

4. Budget voor werkplekverbetering
Een fijne werkplek begint bij een gezonde werkomgeving! Een goede houding is erg bepalend voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van werknemers. Een goede bureaustoel en bureau zijn daarbij de basis. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een zit-sta-element of een ergonomische muis. 

De behoefte hierin zijn per werknemer vaak verschillend. Daarom is het een goede oplossing om werknemers een persoonlijk budget aan te bieden ter verbetering van hun werkplek. Werkt een werknemer (af en toe) thuis, laat hem of haar dan ook thuis een fijne thuiswerkplek creëren dankzij dit budget. 

5. Opleidingsbudget voor cursussen rondom vitaliteit
Vitaliteit wordt door veel meer factoren bepaald dan alleen bewegen. Ook op het gebied van mentale gezondheid valt veel winst te behalen. Laat werknemers kennismaken met de wereld van mentale gezondheid door hen cursussen aan te bieden op dit gebied. Voorbeelden zijn cursussen over mindfulness, time-management of bijvoorbeeld stress-management. Hiermee zullen zij niet alleen hun eigen mentale gezondheid verbeteren, maar kunnen ze hun nieuwe kennis ook direct delen met andere collega’s.

6. Extra verlofdagen 
Stimuleer een goede werk-privébalans door extra verlofdagen aan te bieden. Je kunt werknemers deze laten verdienen door bepaalde (werk)doelen te halen, maar ook door hen meer te laten bewegen. Biedt bijvoorbeeld een extra vrije dag aan wanneer een werknemer zich aanmeldt voor de sportklas of elke dag met de fiets naar werk komt. Beloon ze voor gezond gedrag!

7. Flexibele werktijden
Geef werknemers het vertrouwen en de vrijheid om zelf de werktijden te bepalen. Dit verhoogt de productiviteit en kwaliteit én draagt bij aan een goede werk-privébalans. Hierbij is het wel belangrijk om te focussen op de output van het werk, in plaats van op de gemaakte uren. De weg naar het eindresultaat bepaalt de werknemer zelf! 

8. Fietsplan 
Bewegen is één van de belangrijkste factoren van vitaliteit. Motiveer werknemers daarom om met de fiets naar werk te komen door middel van een fietsplan. Hiermee is het aantrekkelijker om een goede fiets te kopen, omdat de werkgever de fiets (gedeeltelijk) vergoedt. Elke dag fietsen naar het werk draagt bij aan de fysieke gezondheid en is ook nog eens goed voor het milieu!

9. Tegemoetkoming verzekeringen
Hoge zorgkosten zijn voor veel mensen een reden om een bezoek aan bijvoorbeeld een tandarts of arts uit te stellen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Stimuleer werknemers daarom om wél gebruik te maken van zorg door hen tegemoet te komen in bepaalde kosten van (aanvullende) verzekeringen. 

10. Actieve bedrijfsuitjes
Een gezellig etentje met het hele bedrijf is natuurlijk leuk, maar erg origineel is het niet. Neem werknemers mee op een actief bedrijfsuitje! Zo krijg je werknemers in beweging en stimuleer je de onderlinge band en teamspirit. Ga bijvoorbeeld met z’n allen naar een klimbos en kijk wie het parcour het snelste aflegt. Wat dacht je van een mountainbiketocht door de bossen? En een spannende dropping? 

Er zijn natuurlijk ook een heleboel niet-actieve activiteiten die je als werkgever of HR-manager kunt organiseren om vitaliteit op de werkvloer te verhogen:

11. Stoelmassages
De hele dag achter een computer zitten, heeft negatieve effecten op de lichamelijke gezondheid van werknemers. Werknemers krijgen hier bijvoorbeeld rug- en nekklachten van. Beloon je werknemers daarom af en toe met stoelmassage. Hierbij komt de masseur naar kantoor en helpt je medewerkers ontspannen terwijl zij gewoon op hun eigen werkplek zitten. Ideaal!

12. Doe mee met a.s.r. Vitality 
Je kunt wel zeggen dat werknemers dagelijks meer moeten bewegen, maar hoe krijg je ze zover om het ook écht te doen? Met de app van a.s.r. Vitality komen werknemers daadwerkelijk in beweging! a.s.r. Vitality is hét gezondheidsprogramma dat gedragsverandering op de korte en lange termijn realiseert. Hoe? Door gezonde keuzes aantrekkelijk te maken. Wij helpen je werknemers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen. En dat werkt! Dat maakt a.s.r. Vitality de perfecte secundaire arbeidsvoorwaarde.

  • a.s.r. Vitality kost je €3,50 per maand per medewerker in dienst.
  • a.s.r. Vitality lidmaatschap sluit je af in combinatie met een (semi-)collectieve inkomensverzekering van a.s.r. of Loyalis.
  • Je kunt al meedoen als je binnen 1 jaar een (semi-)collectieve inkomensverzekering van a.s.r. of Loyalis afsluit.
Luister de podcast met Britt Breure

Wat is werkgeluk? En hoe creëer je dat in een bedrijf? HR-directeur Britt Breure is dagelijks bezig met het werkgeluk van 500 werknemers. Zij runt in haar eentje de volledige HR-afdeling van AFAS. Desondanks heeft AFAS een succesvol HR-beleid en zijn de medewerkers stuk voor stuk blij er te werken. Wat is haar geheim? Dat vertelt ze in deze podcast!

Luister de podcast