Home Blogs van a.s.r. Hoe groen is jouw pensioen?

Hoe groen is jouw pensioen?

04 juni 2019

We maken steeds meer bewuste keuzes als het gaat om het klimaat. We scheiden afval, leggen zonnepanelen op ons dak, kopen energiezuinige apparaten en kiezen voor groene stroom. Maar ook met je pensioen kun je bijdragen aan een betere wereld. Hoe groen is jouw pensioen?

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals je pensioen duurzaam beleggen. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Je pensioenpremie in de wapenhandel?

Werk je in loondienst? Dan heeft je werkgever mogelijk een pensioenregeling waarbij de premie wordt belegd. Maar weet je ook waarin dat geld wordt belegd? Het maakt nogal wat uit of je een goed rendement op je pensioen hebt doordat er wordt geïnvesteerd in de wapenhandel in het Midden-Oosten of doordat er meer wind- of zonneparken worden gefinancierd.

Rendement voor jou én een mooie wereld

Er wordt nog steeds belegd in wapenhandel, kinderarbeid of andere zaken waar niemand achter kan staan. Krijg je daar een mooiere wereld van? Nee. Terwijl je met investeren in groene energie een vergelijkbaar rendement kunt halen. Maar dan wel op een duurzame manier. Rendement voor jouw pensioen, voor je omgeving en voor een eerlijke en duurzame wereld. Dan geniet je dubbel van je pensioen.

Lange termijn

Wij gaan niet voor het snelle geld. Bij al onze investeringen laten we ons niet afleiden door de waan van de dag, maar beleggen we altijd met oog voor de langere termijn. We investeren liever in landbouwgrond dan in wapens. En in vastgoed via hypotheken. Want dat zijn beleggingen die dichtbij huis zijn en die we na kunnen gaan. En waar jij en andere mensen om je heen iets aan hebben! Dan brengen we duurzaam beleggen weer dichterbij. Daar houden we van.

Nummer 1 Eerlijke Verzekeringswijzer

Op deze manier beleggen we pensioenen duurzaam voordat we ze uitkeren. Duurzaamheid leidt tot een goede toekomst: voor onze klanten en via onze beleggingen voor de wereld. Voor nu en later. Duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend: geen lange termijn zonder een toekomst waarin het prettig is om te leven. Check ook de Eerlijke Verzekeringswijzer, waar we al jarenlang op nummer 1 staan. Ons beleggingsbeleid op het gebied van wapens, gezondheid en mensenrechten scoort zelfs een 10.

Bouw jij al pensioen op bij a.s.r.? Vraag je werkgever of jouw pensioen groen is. Ben je zelf werkgever? Lees dan meer over ons werknemerspensioen.

 

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven