Home Blogs van a.s.r. Staycation: met deze tips geniet je van een duurzame thuisvakantie

Staycation: met deze tips geniet je van een duurzame thuisvakantie

08 juli 2020

Lekker met de camper of caravan naar Spanje of nog verder, het zit er dit jaar waarschijnlijk niet in. Gelukkig is er in Nederland ook genoeg leuks te doen. En zelfs met je eigen huis als uitvalsbasis kan je je prima vermaken. We geven je wat tips voor een staycation.

Op vakantie in de buurt

Niet naar het buitenland maar toch even weg? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Er zijn gelukkig geen reisbeperkingen meer en gemeenschappelijke was-, toilet- en douchegelegenheden op vakantieparken en campings zijn weer open. Op Campspace vind je mooie kampeerplekken op bijzondere locaties.

Kijk ook eens op #staylocal voor leuke tips en inspiratie. Of op natuurhuisje.nl voor een duurzaam vakantiehuisje. Huizenruil is ook een optie. Op homeswapsites worden huizenruilers aan elkaar gekoppeld.

Dagjes uit

Je vertrekt dan misschien niet naar zonniger oorden, toch zijn er in Nederland genoeg leuke dingen te doen. Bedenk wat je in het buitenland zou doen en verplaatst het naar hier. Struinen door kleine straatjes, een marktje bezoeken, kunst kijken in een museum of een terrasje pakken. Dat kan ook allemaal in Nederland. Er zijn genoeg leuke plaatsen waar je misschien nog niet geweest bent.

Je kunt natuurlijk ook gezellig gaan wandelen of fietsen. E-bikes mee op de auto en je kunt alle kanten op. Ook prima te doen als het iets minder goed weer is. Er zijn prachtige landgoederen met vrij entree. En al dat bewegen is weer goed voor je Vitality punten, waar je leuke cadeaus mee kunt verdienen.

Op de site van Natuurmonumenten vind je nog veel meer leuke tips in de natuur.

In en om het huis

Misschien kun je nu die klussen oppakken die je al tijden wilt doen. Bijvoorbeeld een tochtstrip plaatsen of isolatie om je leidingen. Zo verduurzaam je eenvoudig je huis. Of maak je tuin bij-vriendelijk.

Tussendoor wil je natuurlijk wel een beetje ontspannen en van het vakantiegevoel genieten. Laat eens lekker eten bezorgen van een lokaal restaurant, of kies voor een duurzaam restaurant. Kijk ook eens op de website van Support Your Locals voor leuke en lekkere initiatieven. 

Met de thuisblijfvakantie geven we in elk geval de Nederlandse economie een aardige boost. Fijne zomer!

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Dit is de tijd van doen