Organiseer deze bedrijfsuitjes voor meer vitaliteit op werk: 10 activiteiten

Wil jij werknemers motiveren om meer met vitaliteit bezig te zijn? Dan zijn teamactiviteiten een goede en leuke manier! Gezamenlijke actieve bedrijfsuitjes zijn niet alleen goed voor de teambuilding, maar ook om samen met gezondheid bezig te zijn. En dat motiveert! Daarom zetten wij hier 10 activiteiten op een rij die jij als werkgever of HR-manager eenvoudig kunt organiseren, zowel intern als extern. Zet vitaliteit op de kaart!

Hoe dragen personeelsuitjes bij aan vitalere werknemers?

Voor werkgevers is het natuurlijk belangrijk dat er goed werk geleverd wordt. Het is dan ook logisch dat hier de focus op ligt. Maar juist door af en toe aandacht te schenken aan zaken die niet direct met werk te maken hebben, zul je zien dat de uiteindelijke kwaliteit van het werk omhoog gaat. Organiseer daarom activiteiten die werknemers de ruimte geven om te werken aan hun vitaliteit. Zo leren ze niet alleen meer over hun leefstijl, maar werkt het ook motiverend om er zelf mee aan de slag te gaan. En dat niet alleen, ook de werksfeer en samenwerking gaan erop vooruit!

10 teamactiviteiten voor meer vitaliteit op de werkvloer

Er zijn tal van mogelijkheden om met werknemers met vitaliteit bezig te zijn. Dit kun je zo groot maken als je zelf wilt. Natuurlijk zijn grotere actieve bedrijfsuitjes leuk, maar ook kleinere activiteiten dragen bij aan vitalere werknemers. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om activiteiten vaker te herhalen en af te wisselen. We nemen je mee langs een tiental teamactiviteiten die je als werkgever of HR-manager kunt organiseren, groot en klein!

  • 1. Lunch & learn toon
  • 2. Gezonde kookworkshop toon
  • 3. Meedoen aan een marathon toon
  • 4. Actief voor het goede doel toon
  • 5. Actieve bedrijfsuitjes toon
  • 6. Doe mee aan een toernooi toon
  • 7. Organiseer (wekelijks) een sportles op kantoor toon
  • 8. Een creatieve teamactiviteit toon
  • 9. Mindfulness workshop toon
  • 10. Kom in beweging met a.s.r. Vitality toon
Luister de podcast met Gregory Sedoc

In de podcastserie Focus op Vitaliteit gaan we in gesprek met experts over vitaliteit op de werkvloer. In deze aflevering praten we met Olympisch oud-hordeloper Gregory Sedoc over sociale motivatie, want bij gezond leven komt veel motivatie kijken. Hoe krijg je werknemers zover dat ze gemotiveerd aan de slag gaan met hun gezondheid? En hoe kunnen werknemers elkaar motiveren volgens Gregory? Kom erachter in deze podcast!