Wat is een gezonde werkomgeving en hoe zorg je daarvoor? Aan de ene kant is dat letterlijk de omgeving waarin jij werkt, zoals ergonomische werkplekken of een prettige temperatuur. En aan de andere kant ben jij het als ondernemer zelf: creëer bijvoorbeeld genoeg momenten op een dag waarbij je niet zit. We geven je een aantal praktische tips.
Zo creëer je een gezonde werkomgeving

Als ondernemer heb je invloed op jouw werkomgeving. Dat maakt het ondernemen zo mooi: je hebt de vrijheid om jouw werk vorm te geven hoe jij het wil. Met onderstaande aanpassingen wordt jouw werkplek een stuk gezonder:

De deskbike
Bijna niet meer weg te denken in een gezonde onderneming. Met een deskbike trap je je letterlijk door je mailbox heen. Een veel gezondere manier dan stilzitten en bovendien krijg je er energie van. 
Juiste afstelling van je bureau

Natuurlijk ontkom je niet aan de nodige zituren op een dag. Zorg dat je bureau en bureaustoel goed zijn afgesteld en voorkom nek- en schouderklachten. Het merendeel van de ondernemers heeft de afgelopen 3 jaar klachten gehad doordat ze niet goed zaten achter hun bureau.

Zo zit je goed 

Meer groen

Een hippe industriële werkplek is natuurlijk van deze tijd, maar vergeet je bij de inrichting de planten niet? Ze zorgen niet alleen voor meer zuurstof, maar verhogen ook de creativiteit. En het zorgt voor een prettige werksfeer.

Afzonderen
Ben je weleens afgeleid van die bellende compagnon die net te hard praat? Afgesloten ruimtes of belhokjes zijn raadzaam. Denk daarbij ook aan de akoestiek voordat je een ruimte huurt of koopt. In een ruimte die niet teveel galmt, werk je een stuk meer ontspannen. 
Lichtinval
Als je veel of grote ramen hebt, profiteer je van voldoende natuurlijk licht. Zit je in een donkere ruimte? Overweeg dan kunstlicht of probeer de wanden op te vrolijken met een frisse kleur. 
Minder zitten, meer bewegen

Een gezonde werkomgeving betekent ook dat je dagelijks voldoende beweegt. En dat is best lastig als je een drukke agenda hebt. Zit je veel? Probeer dan eens jouw routine aan te passen met deze 10 handige tips!