Home Zakelijk Duurzame inzetbaarheid Het nut van een arbeidsongeschiktheidverzekering

Wat is het nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk niet het meest sexy product. Maar met een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorg je voor financiële zekerheid. En niet alleen qua inkomen word je geholpen, ook bij preventie en re-integratie. En het hoeft echt niet zoveel te kosten! 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering – nuttig?

Met een AOV zorg je ervoor dat je, mocht het nodig zijn, alsnog inkomen op je bankrekening krijgt als je plots niet meer kunt werken. Nu hebben wij gemerkt dat ondernemers niet graag stil op de bank zitten en al gauw proberen om op andere manieren inkomsten te genereren. En daar ondersteunen wij je bij a.s.r. ook mee als je arbeidsongeschikt raakt. We hebben een team van arbeidsdeskundigen en andere specialisten die ervoor zorgen dat jij je uitkering krijgt, en die je ook helpen bij re-integratie. Daarbij kijken ze naar jouw situatie: zijn er bijvoorbeeld werkplekaanpassingen nodig, zou een aanpassing in werkzaamheden helpen, of wil je je misschien helemaal omscholen?

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Daarnaast biedt a.s.r. haar verzekerden allerlei diensten die kunnen helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zoals de Persoonlijke Gezondheidscheck, waarmee je jouw gezondheidsrisico’s in kaart brengt en je praktische adviezen op maat krijgt. Of het Ondernemersprofiel, waarbij je inzicht krijgt in de sterke punten en valkuilen van jezelf én van je onderneming. Inclusief een feedbackgesprek met een ondernemerscoach. Al deze diensten zijn gratis en de uitslag ervan heeft nooit invloed op de hoogte van je premie.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering, nodig of niet?

Heb je daarom áltijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig als ondernemer? Dat hangt toch ook af van jouw situatie. Misschien kun je terugvallen op een vangnet zoals je partner of ouders, of heb je voldoende spaargeld om het even uit te zingen. Maar heb je het gevoel dat je dit niet kan, dan is het altijd verstandig om eens na te denken over een arbeidsongeschiktheidsverzekering van a.s.r.

Wij helpen je graag