Home Blogs van a.s.r. 10 tips om meer te bewegen tijdens de feestdagen

10 tips om meer te bewegen tijdens de feestdagen

18 december 2020
De feestdagen komen eraan en dat betekent vaak veel zitten. Toch is het heel makkelijk om in de decembermaand wat meer te bewegen! Hoe? Met deze 10 tips kost het je weinig extra moeite én blijf je lekker in beweging. Ho, ho, hooo let’s go! 🎅

Tip 1: Kerstboodschappen

Uitgebreid koken betekent ook uitgebreid boodschappen doen. Doet dit lekker lopend of met de fiets!

Tip 2: Kerstboom

Kerstboom optuigen? 🎄 Het liefst wil je natuurlijk alle spullen van zolder in één keer naar beneden brengen, maar doe het eens één voor één. Eerst de doos met de piek, vervolgens de doos met de kerstballen. Je hartslag schiet direct omhoog! 

Bonustip: wil je er echt een work-out van maken? Doe dan 5 squats voor iedere kerstbal die je in de boom hangt. 

Tip 3: Kerstcadeaus

Ga je naar de stad om kerstcadeaus te halen? 🎁 Loop dan vanaf je huis naar de stad. Trek je wandelschoenen aan en maak er gelijk een goede wandeling van! 

Tip 4: Kerstkaarten

Verstuur jij je kerstkaarten via de post? Breng de kaarten eens op de fiets langs! 💌

Zo ben je al snel een uur aan het fietsen en heb je die portie dagelijkse beweging weer binnen. Dat scheelt je ook nog eens postzegelkosten. Win-win!

Tip 5: Naar het kerstdiner

Heb jij dit jaar een klein kerstdiner bij een familielid die dichtbij woont? Neem dan de benenwagen in plaats van de auto.

Woont het familielid niet dichtbij? Zet je auto dan verder weg, zodat je een stuk moet lopen. Kan het kerstdiner op de terugweg ook gelijk een beetje zakken.  

Tip 6: Voor of na het kerstdiner

Een kerstdiner smaakt nóg lekkerder wanneer een tafel mooi gedekt is. Organiseer jij een kerstdiner bij je thuis? Maak dan een feestje van het tafel dekken! Zet een gezellig kerstmuziekje op en dek de tafel rustig, bord voor bord. Zo kom je gelijk aan die extra stappen.

Geniet je bij iemand anders van een kerstdiner? Help dan mee met opruimen en de afwas, zo beweeg je meer en maak je direct een goede sier bij de gastheer of -vrouw. 

Tip 7: Na het kerstdiner

Normaal gesproken is het natuurlijk niet netjes om tijdens het eten van tafel te gaan, maar een kerstdiner kan zo de hele avond uren. Maak daarom eens een gezellig ommetje, bijvoorbeeld na het hoofdgerecht. Zo haal je gelijk een frisse neus én kan het eten wat zakken voor het toetje dat nog komen gaat... 😋

Tip 8: Schaatsen

Op zoek naar een sportief en winters uitje in de decembermaanden? Ga schaatsen! ⛸️
Dat kan makkelijk op afstand en brengt je meteen in de wintersferen. 

Is er geen natuurijs? Zoek dan eens naar een kunstijsbaan bij jou in de buurt. Wist je dat je met schaatsen al snel 228 kilocalorieën in een half uur verbrandt? 

Tip 9: Sneeuwballengevecht

Vallen er sneeuwvlokjes uit de lucht? Hop, winterjas en handschoenen aan
en naar buiten! Maak je klaar voor een ouderwets potje sneeuwballen gooien. Doe je het liever wat rustiger aan? Het bouwen van een klassieke sneeuwpop is natuurlijk een mooi alternatief om ook wat extra beweging te pakken. ☃️

Tip 10: Oliebollen

Verrijk je blokje om eens met een bezoekje aan de oliebollenkraam of glühweinstand in de buurt! Gezellig én goed! Dit is trouwens ook een leuk op-afstand-uitje samen met een vriend(in) of familielid. Zo kom je makkelijk aan die 10.000 stappen per dag! 👌

Tip 11: Doe mee met a.s.r. Vitality

Wil jij meer beweging in december naast alle feestelijke activiteiten, maar vind je het lastig om motivatie te vinden? a.s.r. Vitality is er voor jou! Dankzij het beloningssysteem kom jij sowieso in beweging. Dat zit zo: jij beweegt, wij belonen.

Door stappen te zetten of je hartslag te verhogen, verdien je Vitality Punten. Die punten kun je inwisselen voor de leukste wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Kies bijvoorbeeld elke week voor een €5 cadeaukaart van Bol.com en elke maand voor cashback op je Apple Watch of Fitbit. Ook kun je jaarlijks cashback verdienen op een aanvullende zorgverzekering bij Ditzo of De Amersfoortse!

Nog fijner: sluit voor 1 januari een verzekering af bij Ditzo of De Amersfoortse en probeer 4 maanden a.s.r. Vitality gratis!

Vitality

Meer verhalen over Vitaliteit