Zo doet a.s.r. het: “Gelukkige medewerker, gelukkige klant” 

Een goede werk-privébalans, plezier hebben in het werk en jezelf bewust blijven ontwikkelen. Volgens Jolanda Sappelli - directeur Human Resources bij a.s.r. - zijn dat dé ingrediënten voor duurzaam inzetbare medewerkers. Dat levert niet alleen de werknemers veel op, ook de klant plukt hier de vruchten van. Jolanda is daarom actief bezig om vitaliteit op de werkvloer te stimuleren. Hoe ze dat doet en wat het je als bedrijf oplevert? Ze vertelt het in deze video!

Bekijk hier de video: ‘Zo doet a.s.r. het' 
Wat betekent vitaliteit voor jou en jouw bedrijf?

Jolanda: “Vitale medewerkers zijn medewerkers die gelukkig zijn in hun werk. En je kent het gezegde: gelukkige medewerkers, gelukkige klant!”

Dat je je happy voelt op je werk, dat is het allerbelangrijkste

Zo stimuleert a.s.r. vitaliteit op de werkvloer

Voor a.s.r. is het enorm belangrijk dat medewerkers plezier in hun werk hebben. Een goede werk-privébalans mag daarbij niet ontbreken. “Bij a.s.r. kennen we tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Onze medewerkers hebben dus veel vrijheid om hun tijd in te delen.” 

Ook samen sporten en bewegen met collega’s moedigt a.s.r. actief aan. “We hebben bijvoorbeeld een eigen sportschool in het pand. En stimuleren we om je werkoverleg ook bv. wandelend te doen.”

Waarom hebben jullie voor a.s.r. Vitality gekozen? 

“Met a.s.r. Vitality stimuleer je letterlijk bewegen. Als medewerkers hun doelen halen, worden ze daarvoor beloond.” Die stimulans werkt, ziet Jolanda. “Wat je nu merkt is dat medewerkers overdag met elkaar aan het sporten of wandelen zijn. En dat ze elkaar uitdagen om dagelijks in beweging te komen.”

Jolanda: “We merken dat onze medewerkers lekkerder in hun vel zitten”

Jolanda merkt dat medewerkers beter in hun vel zitten doordat ze actief met hun vitaliteit bezig zijn. “Dat is natuurlijk enorm sfeerbevorderend! Er ontstaat een zekere competitie tussen de teams die met elkaar wandelen. Medewerkers stimuleren elkaar  om in beweging te komen.” Zo zorgt meer beweging op de werkvloer niet alleen voor gelukkige medewerkers, maar ook voor een sterkere teambuilding!

Meer zien? Kijk ook deze afleveringen van ‘Zo doen zij het’:

Over a.s.r. Vitality

Wist je dat werknemers die dagelijks bewegen gelukkiger zijn? Met de app van a.s.r. Vitality bewegen werknemers meer! a.s.r. Vitality is hét gezondheidsprogramma dat gedragsverandering op de korte en lange termijn realiseert door middel van bewustwording. Hoe? Door gezonde keuzes aantrekkelijk te maken. Wij helpen je werknemers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen. En dat werkt! Al honderden bedrijven zoals GoldfiZh gingen je voor. 

Meer weten?