Exoskelet voor minder blessures bij zwaar werk

Een exoskelet (uitwendig skelet) is een hulpmiddel dat mensen met een zwaar beroep helpt blessures en uitval te voorkomen. Het biedt ondersteuning aan het lichaam, waardoor de fysieke impact van het werk verminderd wordt. Bij a.s.r. willen we ondernemers preventief ondersteunen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Daarom biedt a.s.r. haar klanten de mogelijkheid een exoskelet in bruikleen te nemen.

Waarom een exoskelet?

Ondernemers met een fysiek zwaar beroep hebben een hogere kans op arbeidsongeschiktheid. Een exoskelet kan ondersteuning bieden. Dit uitwendige skelet ondersteunt een of meer lichaamsdelen waardoor het lichaam minder wordt belast. Zo kan je rug-, spier- en gewrichtsklachten voorkomen. Het skelet is vooral geschikt voor ondernemers die boven hun hoofd werken of waarbij gewrichten overbelast worden. Denk hierbij aan glazenwassers, verhuizers en stukadoors.

Frans Bruijn (Arbeidsdeskundige Dienst): "Werken boven je schouderhoogte is geen fitness. Dat vergeet men soms. Duurzaam ondernemen begint bij jezelf, a.s.r. doet mee"

Geïnteresseerd?

a.s.r. doet mee om nieuwe technologie in te zetten voor duurzame inzetbaarheid van onze klanten. Heb je een zwaar beroep en wil je in aanmerking komen voor een exoskelet? Neem dat contact met ons op via inkomen.individueel.preventie@asr.nl of bel naar (030) 278 15 55.

We helpen je graag