Home Blogs van a.s.r. 5 manieren waarop je mee kunt doen aan Earth Hour

5 manieren waarop je mee kunt doen aan Earth Hour

26 maart 2021

Elk jaar op de laatste zaterdag van maart, in het weekend dat ook de zomertijd begint, vraagt het Wereld Natuur Fonds met Earth Hour aandacht voor de effecten van klimaatverandering. Doe jij ook mee? We geven je 5 tips hoe je dat kunt doen.

Kwetsbaarheid van de natuur

Tijdens het wereldwijde evenement dat dit jaar op zaterdag 27 maart plaats vindt, schakelen miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten overal ter wereld een uur het licht uit. Met de actie wordt op symbolische wijze aandacht gevraagd voor de kwetsbaarheid van de natuur. Aan de actie doen meer dan 185 landen mee.

Dit kun je doen tijdens Earth Hour
 1. Doe de lichten uit
  Doe tussen 20.30 en 21.30 uur de lichten uit thuis. Miljoenen mensen met jou doen hetzelfde. Het lijkt symbolisch, maar sta even stil bij de gedachte achter Earth Hour en realiseer je dat het licht uitdoen energie bespaart en daarmee ook de natuur spaart. Doe jij altijd lichten uit die onnodig branden? Heb je al overal spaarlampen of LED-verlichting? 
 2. Beluister de livestream van het Wereld Natuur Fonds
  Dit jaar organiseert het Wereld Natuur Fonds een livestream. Tijdens deze livestream geven ambassadeurs samen met andere bekende Nederlanders natuur een stem. Je kunt genieten van een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een optreden van Danny Vera en inspirerende interviews met Tony’s Chocolonely en Yoghurt Barn. Het programma start om 20:15 uur, als het licht uitgaat om precies 20:30 gaat ook de livestream op zwart en kun je Earth Hour LIVE verder als audiostream beluisteren. 
 3. Doe kaarsjes aan
  Ben je thuis met familie, vrienden of alleen? Maak het gezellig met wat kaarsjes aan. Doe tijdens samen een bordspel met de familie, hou een romantisch etentje met je partner of luister naar de livestream van het Wereld Natuur Fonds. 
 4. Maak een wandeling
  Je kunt ook even naar buiten. Kijk in de tuin naar de sterren en kom even los van het scherm van je smartphone. Of maak een korte wandeling en geniet van de natuur om je heen. Zorg wel dat je om 21.00 uur weer binnen bent in verband met de avondklok ;-).
 5. Mediteer
  Je kunt Earth Hour ook gebruiken om te mediteren. Door te mediteren kom je tot rust, wat een positief effect heeft op je lichaam en geest. Er zijn diverse apps die je hierbij kunnen helpen.
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven