De kranten staan er vol mee. Het aantal werknemers met een burn-out blijft groeien en dat kost de samenleving en werkgevers jaarlijks miljarden euro’s. Ook in jouw bedrijf heb je misschien al eens met burn-out te maken gehad. Maar wat is burn-out eigenlijk? En hoe herken je de signalen bij je medewerkers? Je leest het hier.

Wat is een burn-out?

Een burn-out treedt op bij langdurige overbelasting door stress. Als je lichaam geen kans krijgt om te herstellen van spanning, ontstaan fysieke en mentale klachten. Veel medewerkers negeren zulke waarschuwingen. Hun lichaam past zich aan het verhoogde stressniveau aan, maar kan dat niet volhouden. En dan storten mensen plotseling in. Ze zijn helemaal opgebrand en iedere prikkel is te veel. Dát is burn-out. In dit filmpje vertellen we je alles over burn-out en hoe je het kan voorkomen bij je medewerkers. 

Burn-out en gezonde twijfels

Voordat een medewerker zich ziek meldt met een burn-out gaat er vaak een lange periode van stress aan vooraf. Maar ja, iedereen heeft wel eens stress. Hoe herken je als werkgever dat een medewerker in de gevarenzone zit en kans loopt zich voor langere tijd ziek te melden. Twijfel je of een van jouw medewerkers tegen een burn-out aan zit? Download dan onze whitepaper ''burn-out herkennen''.

Bereken wat je kunt besparen

Door een burn-out te voorkomen kan je flink besparen op je verzuimkosten.

Hoe helpt een verzuimverzekering bij burn-out?

Heb je een verzuimverzekering bij a.s.r. dan kun je een beroep doen op onze specialisten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Voor de begeleiding van medewerkers met een burn-out, maar juist ook als je gezonde twijfels hebt voordat een medewerker ziek wordt. Lees meer over onze verzuimverzekeringen.