Hoe staat het met de pensioenregeling? 
Misschien niet de vraag waar je elke dag over nadenkt. Juist daarom stellen we hem. Want het is belangrijk dat de pensioenregeling van je werknemers aansluit op jullie huidige situatie en wensen. Als werkgever ben je zelf verantwoordelijk voor de invulling van je pensioenregeling. 
Controleer de gegevens van je werknemers regelmatig

De pensioenregeling geldt voor alle werknemers binnen je onderneming. En als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om hen allemaal goed te informeren, ook je nieuwe werknemers. Daar helpen we je bij. Controleer daarom regelmatig of alle werknemersgegevens nog kloppen.

Belangrijke vragen als werkgever
  • kloppen werknemersgegevens?
  • pensioen onderdeel arbeidsvoorwaardengesprek?
  • kent iedereen de mogelijkheden?
Controleer ieder jaar opnieuw of je niet onder de verplichtstelling valt

In Nederland is ongeveer tweederde van alle werkgevers aangesloten bij een verplicht bedrijfstakpensioenfonds. Het kan zijn dat jouw groeiende onderneming opeens onder die verplichtstelling valt.

Bij de start van jullie pensioenregeling hebben jullie een bedrijfstakpensioenfondsonderzoek gedaan. Het is belangrijk om geregeld te controleren of de bedrijfsactiviteiten niet vallen onder de verplichtstelling van een  bedrijfstakpensioenfonds. Bijvoorbeeld omdat die activiteiten zijn gewijzigd. Als werkgever ligt de onderzoeks- en aanmeldplicht namelijk bij jou.  

Ook al is er bij jullie niets veranderd, de zogenaamde ‘werkingssfeer’ van een bedrijfstakpensioenfonds kan ook veranderen. Dan kan het zijn dat jullie bedrijfsactiviteiten opeens wél onder een verplicht gesteld bedrijfspensioenfonds vallen. Dan heb je niet meer de vrijheid om pensioen op te bouwen via Doenpensioen.

Meer weten? 
Lees de blog over Bedrijfstakpensioenfondsen

Groepje mensen zijn samen in gesprek | Doenpensioen | a.s.r.
DGA? Dan geen pensioenregeling!

Bezit er iemand bij jullie 10% aandelen of meer met stemrecht? Dan is dat een Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). DGA’s mogen niet deelnemen aan de pensioenregeling. Je moet je eigen pensioen dan op een andere manier regelen.

 

Man met een headset aan het telefoneren | Doenpensioen | a.s.r.
Heb je vragen? 

We helpen je graag. Mail naar onsdoenpensioen@asr.nl of bel ons op werkdagen van 9.00 tot 17.30 op telefoonnummer (030) 278 95 80. Je kunt ook een belafspraak maken over het verbeteren van jullie pensioenregeling. Pensioenregelingen zijn ingewikkeld. We adviseren je contact op te nemen met een onafhankelijke pensioenadviseur.

Blogs van a.s.r.