Home Blogs van a.s.r. 7 minuten workouts voor thuis: sport samen met Suzanne Schulting

7 minuten workouts voor thuis: sport samen met Suzanne Schulting

08 april 2021

Ben jij op zoek naar goede en korte thuis-workouts? Shorttrackster Suzanne Schulting heeft voor jou meerdere 7 minute workouts samengesteld! Deze workouts kun jij perfect thuis in je woonkamer uitvoeren. En dat samen met Suzanne Schulting! De workouts focussen zich op de armen, benen, billen, buikspieren en cardio. Waar ga jij voor? Tijd om samen te knallen!

De 7 minute workouts van Suzanne Schulting: armen, benen, buikspieren en cardio

En dan nu, de workout! Voor het uitvoeren van de oefeningen heb je geen sportattributen nodig. Je kunt eventueel een fitnessmatje gebruiken als je dat prettig vindt. 

In iedere workout duren de oefeningen 50 seconden, waarna je steeds 10 seconden rust hebt. Vergeet niet jouw activity tracker of hartslagband aan te zetten om je Vitality punten binnen te halen! Ben je er klaar voor? Kies één of meerdere van de workouts en ga ervoor!

7 minute workout: armen

7 minute workout: benen & billen

7 minute workout: buikspieren

7 minute workout: cardio (HIIT)

Nog niet moe? Train verder met deze thuis workouts!

Als je zin hebt in een extra uitdaging, kun je deze 7 minute workouts vaker herhalen of met elkaar afwisselen. Gebruik de HIIT-workout bijvoorbeeld als opwarmer en ga daarna verder met je benen en billen. Of doe ze gewoon allemaal en maak er een full body workout van!

Voer je deze oefeningen minimaal twee keer per week uit? Dan worden je spieren sterker en merk je dat de oefeningen je steeds makkelijker afgaan. Veel succes!

Op het YouTube-kanaal van a.s.r. Vitality plaatsen we wekelijks nieuwe workouts. Dus zoek jij regelmatig naar inspiratie voor workouts? Abonneer je dan op ons kanaal en doe mee!

Veelgestelde vragen over 7 minute workouts

Waarom is een 7 minute workout goed voor je? 

De 7 minute workout is goed voor je omdat je in korte tijd efficiënt jouw spieren en uithoudingsvermogen traint. 7 minute workouts combineren vaak cardio-oefeningen en krachttraining, waarbij je alleen je eigen lichaamsgewicht gebruikt ter weerstand. Voor de training heb jij weinig of geen attributen nodig, waardoor je hem overal uitvoert. Extra handig in deze tijd!

Hoe vaak moet je een 7 minute workout per week doen?

Volgens de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad is het gezond om 2x per week spier- en botversterkende activiteiten te doen, zoals een 7 minute workout. Doe je de oefeningen minimaal twee keer per week, dan worden je spieren sterker en merk je dat de oefeningen jou steeds makkelijker afgaan. Wil je snel het allerbeste resultaat? Voer dan dagelijks een 7 minute workout uit! Onthoud: 7 minuten sporten is altijd beter dan niets.

Is het goed om elke dag een 7 minute workout doen?

Ja, het is goed om elke dag een 7 minute workout te doen. Zorg er dan wel voor dat je niet elke dag dezelfde spiergroepen traint. Volgens de Gezondheidsraad is het gezond om dagelijks 30 minuten te bewegen. Met een 7 minute workout ben je al goed op weg!

Wat is de beste 7 minute workout?

De beste 7 minute workout is een combinatie van cardio- en krachtoefeningen, die zich focust op verschillende spiergroepen. Een full body 7 minute workout dus!

Welke spieren train je met een 7 minute workout?

Een 7 minute workout is vaak gericht op verschillende spiergroepen. Ook kun je ervoor kiezen om op één spiergroep te focussen. Een 7 minute workout richt je dus in zoals jij wilt. Meestal bestaat een 7 minute workout uit 7 oefeningen, maar het gaat erom dat je 7 minuten lang bijna non stop beweeg!

Suzanne traint in deze workout video’s de armspieren, been- en bilspieren en buikspieren. Voor haar is het belangrijk dat deze spieren sterk en goed ontwikkeld zijn, omdat shorttrackers deze spiergroepen veel gebruiken. Maar niet alleen voor topsporters is het goed om deze spieren te trainen. Dus wil jij ook deze spiergroepen trainen? Dan zijn deze 4 workouts perfect voor jou!

Word fit met a.s.r. Vitality

Wist jij dat je met deze workout niet alleen jouw lichaam fit en sterk maakt, maar je ook nog eens kan sparen voor leuke beloningen? Suzanne Schulting is ambassadeur van a.s.r. Vitality, hét programma dat bewegen beloont. Met a.s.r. Vitality verdien je Vitality punten als je beweegt.

Door stappen te zetten, je hartslag te verhogen, fietsritten te maken of een sportles te volgen, verdien je Vitality Punten. Jouw verdiende punten kun je inwisselen voor wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Verdien bijvoorbeeld elke week spaartegoed voor cadeaukaarten van Bol.com of Zalando, krijg iedere maand cashback op een Apple Watch of Fitbit en scoor aan het einde van het jaar cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo. Ook kun je de punten inwisselen voor een donatie aan een goed doel!

Ook meedoen?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality