Home Blogs van a.s.r. 7 lees- en luistertips als voorbereiding op de Week zonder Vlees

7 lees- en luistertips als voorbereiding op de Week zonder Vlees

05 maart 2021

Meedoen aan de Nationale Week zonder Vlees is een goede stap naar een duurzamer leven. Sterker nog, het laten staan van vlees blijkt de meest effectieve stap om de negatieve impact op de planeet te verminderen. Alle begin is moeilijk, daarom geven we 7 lees- en luistertips zodat je niet helemaal onvoorbereid aan de week hoeft te beginnen. Kun je daarna lekker bij je vrienden opscheppen over je keuze. Want minder vlees eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. 

Wat staat er op het menu?

 1. Magazine Nationale Week zonder Vlees
  Het magazine van de Week  zonder Vlees staat bomvol met weetjes en achtergrondinformatie, aangevuld met lekkere vegetarische recepten. En neus ook een beetje rond op de site van de Week zonder Vlees.
 2. De verborgen impact
  Babette Porcelijn stelde vast dat er veel verborgen impact op de planeet is. Bijvoorbeeld van spullen. Omdat er bij de productie al veel CO2-uitstoot plaats vindt, ver voordat wij het kopen. Spullen staan op nummer 1 in haar Impact top 10. Vlees staat op de vierde plaats. 
 3. Waarom flexitariër zijn veel invloed heeft op de wereld
  Rosa Bertram legt uit wat het effect van vleesconsumptie op de planeet is. En waarom we dus minder vlees zouden moeten eten.
 4. Waarom vleesvervangers op vlees lijken
  Vegetarische kipstukjes in een bepaalde vorm, een vegetarische worst, vegetarische hamburgers. Vraag jij je ook wel eens af waarom vleesvervangers altijd op vlees lijken? Op de site van Dierenwelzijnscheck leggen ze het heel duidelijk uit.
 5. Hoe Rutger Bregman in een klap vegetariër werd
  Rutger Bregman vertelt hoe hij na het lezen van een artikel van de Israëlische historicus Yuval Noah Harari in één klap overtuigd was dat hij geen vlees meer moest eten. Hij geeft 3 redenen waar je niet omheen kunt. Geen tijd om te lezen? Beluister tijdens het koken de podcast van dit artikel. 
 6. De Hippe Vegetariër
  Of je nou flexitariër of vegan bent, het blog De Hippe Vegetariër geeft je veel inspiratie om met gemak de lekkerste vega(n) gerechten op tafel te zetten. Of beluister tijdens het koken de podcast Smaakmakers: een week geen vlees eten met de Hippe Vegetariër.
 7. Zo kan het ook
  Zo kan het ook geeft een overzicht van de nieuwe klassiekers. Op de site vind je een uitgebreide producten- en receptendatabase van plantaardige producten, die je in plaats van dierlijk producten kunt gebruiken.

 

 

 

 

Christel van Capelleveen