Home Blogs van a.s.r. Een thuisvakantie is zo gek nog niet - tips voor je staycation

Een thuisvakantie is zo gek nog niet - tips voor je staycation

05 juli 2020

De zomervakantie ziet er dit jaar misschien iets anders uit dan je begin dit jaar had gedacht. Toch kun je je in Nederland, of gewoon lekker in je eigen huis, ook prima vermaken. We geven je wat tips voor een staycation voor jou en je gezin. 

Dagjes uit

Je vertrekt dan misschien niet naar zonniger oorden, toch zijn er in Nederland genoeg leuke dingen te doen. En niet alles hoeft duur te zijn. Bekijk de tips voor low budget en gratis dagjes uit met kinderen

Je kunt natuurlijk ook gezellig gaan wandelen of fietsen. Ook prima te doen als het iets minder goed weer is. Er zijn prachtige landgoederen met vrij entree waar speurtochten zijn uitgezet speciaal voor kinderen. Goed voor je beweging en je Vitality punten, waar je dan weer leuke verrassingscadeautjes voor de kinderen mee kan kopen.

Op de site van Natuurmonumenten vind je nog veel meer leuke tips in de natuur.

In en om het huis

Het risico van thuisblijven is dat je een beetje rondlummelt en je vrije dagen ineens voorbij zijn. Plan daarom dingen die je echt gedaan wilt hebben. Je hoeft je heus niet elke dag in het zweet te werken, maar doe in elk geval een paar dingen. Klusjes met een doel waar de kinderen ook bij kunnen helpen: je huis eenvoudig iets verduurzamen, je tuin bij-vriendelijk maken of een insectenhotel maken.

Tussendoor wil je natuurlijk wel een beetje ontspannen en van het vakantiegevoel genieten. Laat eens lekker eten bezorgen van een lokaal restaurant, dan steun je gelijk de plaatselijke middenstand. Of kijk eens op de website van Support Your Locals voor leuke initiatieven.

Op vakantie in de buurt

Niet naar het buitenland maar toch even weg? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Gelukkig zijn er geen reisbeperkingen meer en zijn de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchegelegenheden op vakantieparken en campings weer open. Op Campspace vind je mooie kampeerplekken op bijzondere locaties.

Of misschien lukt het je nog om een leuk en duurzaam natuurhuisje te huren. Of kijk eens op #staylocal voor tips en inspiratie. Huizenruil is ook een optie. Er zijn meerdere (betaalde homeswapsites en gratis Facebookgroepen) sites waarop huizenruilers aan elkaar gekoppeld worden.

Meest duurzame vakantie ooit

Als je gewend bent om de zomervakantie altijd in het buitenland door te brengen, kan dit jaar wel eens je meest duurzame vakantie ooit worden. Want hoe duurzaam je normaal ook reist, voor het milieu is het bijna altijd beter om niet op reis te gaan of dicht in de buurt van huis te blijven. Het scheelt ook een hoop reisstress én geld natuurlijk.  

Lees ook: Tips voor goedkope eenoudervakanties

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven