Podcast Focus op Vitaliteit: in gesprek over vitaliteit op de werkvloer

In de podcastserie Focus op Vitaliteit hoor je alles over vitaliteit op de werkvloer. Speciaal voor werkgevers en HR-managers gaan we in gesprek met experts over de weg naar vitaliteit. We bespreken handige tips, voorbeelden en adviezen, die jij meteen mee kunt nemen in de praktijk. Van werkgeluk tot vitaal leiderschap en van beweging tot mentale fitheid. Dat en meer hoor je in Focus op Vitaliteit!

Luister de podcast hier

Focus met Britt Breure

HR-directeur bij AFAS

Wat is werkgeluk? En hoe creëer je dat in een bedrijf? HR-directeur Britt Breure is dagelijks bezig met het werkgeluk van 500 werknemers. Zij runt in haar eentje de volledige HR-afdeling van AFAS. Desondanks heeft AFAS een succesvol HR-beleid en zijn de medewerkers stuk voor stuk blij er te werken. Wat is haar geheim? Dat vertelt ze in deze podcast!

Luister de podcast
Focus met Els van der Helm

Slaapexpert en mede-oprichter Shleep

Hoeveel tijd en aandacht geef jij je slaap? Als één van de top vijf beste slaapexperts van de wereld is Els van der Helm er dag en nacht mee bezig. Haar bedrijf Shleep helpt organisaties wereldwijd de productiviteit en gezondheid van werknemers te verbeteren met slaap. In deze aflevering praten we met Els over werken en slapen. Waarom is slaap een belangrijk uitgangspunt voor werkgevers? Hoor het hier!

Luister de podcast
Focus met Claire Loots

Huisarts en oprichter Leading Doctors

Voorkomen is beter dan genezen. Daar weet Claire Loots alles van! Volgens de laatste cijfers van Arboned is 25% van het langdurend verzuim in Nederland stressgerelateerd. Hoe voorkom je verzuim door middel van stresspreventie? Hoe voorkom je stress op de werkvloer en dring je stressgerelateerde klachten bij werknemers terug? We vroegen het Claire in deze podcast. Luister ‘m nu!

Luister de podcast
Focus met Gregory Sedoc

Olympisch oud-hordeloper

Bij gezond leven komt veel motivatie kijken. Hoe krijg je werknemers zover dat ze gemotiveerd aan de slag gaan met hun gezondheid? En hoe kunnen werknemers elkaar motiveren? Olympisch oud-hordeloper Gregory Sedoc weet alles van motivatie. Wat zijn belangrijke tips? En hoe motiveer je als werkgever het hele team? Kom erachter in deze podcast!

Luister de podcast
Het Model van Vitaliteit

Het Model van Vitaliteit is een praktisch model waarmee jij alle aspecten van vitaliteit eenvoudig kunt implementeren op de werkvloer. Het model bevat 5 belangrijke pijlers: fysieke gezondheid, mentale gezondheid, gezonde voeding, sociale motivatie en werkomgeving. Met de praktische tips en adviezen maak je vitaliteit tastbaar en leuk!

Van bewustwording naar gedragsverandering

Je kunt wel zeggen dat werknemers meer moeten bewegen, maar hoe krijg je ze zover om het ook écht te doen? Met de app van a.s.r. Vitality komen werknemers daadwerkelijk in beweging! a.s.r. Vitality is hét gezondheidsprogramma dat gedragsverandering op de korte en lange termijn realiseert. Hoe? Door gezonde keuzes aantrekkelijk te maken. Wij helpen je werknemers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen. En dat werkt. Meer weten?