Podcast Focus op Vitaliteit: in gesprek over vitaal leiderschap

In de podcastserie Focus op Vitaliteit hoor je alles over vitaal leiderschap. Speciaal voor werkgevers en hr-managers gaan we in gesprek over wat vitaal leiderschap volgens hen inhoudt. We bespreken handige tips, voorbeelden en adviezen. Van hybride werken tot de voordelen van een gezondheidscheck. Dat en meer hoor in je in Focus op Vitaliteit! 

Luister de podcast hier

Focus met Maaike Thijssen

Expert in vitaliteit

De werkomgeving is in korte tijd sterk veranderd. Als oprichter van De Vitaliteitsmanager en jarenlange ervaring als hr-manager bij bedrijven zoals Friesland Campina, ASML en Philips is Maaike Thijssen dé expert in vraagstukken over vitaal leiderschap, duurzame inzetbaarheid en organisatievitaliteit. Wat is goed vitaal leiderschap volgens haar en hoe toon je dat terwijl je werknemers vaak minder ziet door hybride werken? Maaike Thijssen deelt haar kennis in de podcast.

Luister nu de Podcast
Focus met Alexander Heijkamp

CSR-manager Athlon Nederland

Als Sustainability & CSR-manager bij Athlon Nederland heeft Alexander Heijkamp vitaliteit hoog op de agenda staan. De manier waarop ze bij Athlon Nederland werken, ging tijdens en na de coronapandemie dan ook flink op de schop. Wat zijn de resultaten? Heijkamp vertelt er alles over in de podcast.

Luister nu de podcast
Focus met Fleur Mulders

Oprichter van De Atleetfabriek 

Fleur Mulders richtte in 2013 De Atleetfabriek op. Een organisatie die vitaliteitsprogramma’s op maat voor bedrijven ontwikkelt. Wat kan een werkgever doen om een vitalere werkomgeving te creëren? Mulders deelt hier haar kennis in de podcast. 

 

Luister nu de Podcast
Focus met Femke van Leeuwen

Bedrijfsarts bij Arboned

Met jarenlange ervaring als bedrijfsarts bij Arboned ziet Femke van Leeuwen dat veel organisaties en bedrijven een verschillende focus op vitaliteit hebben. Waarom is preventie zo belangrijk en wat zeggen verschillende gezondheidswaardes zoals BMI, tailleomtrek en bloeddruk over iemands gezondheid? Kom erachter in deze podcast! 

Luister nu de Podcast
Luister alle podcasts van Focus op Vitaliteit
Het Model van Vitaliteit

Het Model van Vitaliteit is een praktisch model waarmee jij alle aspecten van vitaliteit eenvoudig kunt implementeren op de werkvloer. Het model bevat 5 belangrijke pijlers: fysieke gezondheid, mentale gezondheid, gezonde voeding, sociale motivatie en werkomgeving. Met de praktische tips en adviezen maak je vitaliteit tastbaar en leuk!

Van bewustwording naar gedragsverandering

Je kunt wel zeggen dat werknemers meer moeten bewegen, maar hoe krijg je ze zover om het ook écht te doen? Met de app van a.s.r. Vitality komen werknemers daadwerkelijk in beweging! a.s.r. Vitality is hét gezondheidsprogramma dat gedragsverandering op de korte en lange termijn realiseert. Hoe? Door gezonde keuzes aantrekkelijk te maken. Wij helpen je werknemers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen. En dat werkt. Meer weten?