Home Blogs van a.s.r. 6 kenmerken van een wendbaar bedrijf

6 kenmerken van een wendbaar bedrijf

19 april 2021
Een wendbaar bedrijf is in staat om snel te reageren op ontwikkelingen in de markt. Je past je snel aan en zorgt ervoor dat je een interessante marktpartij bent en blijft voor je klanten. Maar wat is een wendbaar bedrijf? En wat bedoelen we precies met wendbaar? In dit blog zullen we hier verder op ingaan.
6 kenmerken van een wendbaar bedrijf
Een wendbaar bedrijf...
  1. Is goed op de hoogte van wat er speelt in de markt. Je hebt als ondernemer je voelsprieten altijd aan staan. Je signaleert de donkere wolken en bent de eerste die de kansen in de markt herkent.

  2. Kent zijn klanten. Als wendbare ondernemer weet je precies wat er zich bij je klanten afspeelt. Je houdt goed in de gaten hoe je klanten reageren op je bedrijf en reageert snel op de klantenfeedback die je krijgt.

  3. Stimuleert zijn medewerkers. Je zorgt ervoor dat je medewerkers betrokken zijn bij je bedrijf. Je stimuleert ze mee te denken hoe de bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden en geeft ze voldoende ruimte om hun eigen inbreng te kunnen hebben.

  4. Heeft een financiële buffer. Zo zorg je ervoor dat je tegenslagen op kunt vangen of juist een extra investering kunt doen als je HET gat in de markt hebt ontdekt.

  5. Heeft zijn bedrijf flexibel ingericht. Je kunt makkelijk en snel opschalen, of juist afschalen, als de markt daar om vraagt.

  6. Heeft een groot zakelijk netwerk. Door een groot zakelijk netwerk te hebben, kun je altijd een beroep doen op je collega ondernemers als je het even niet ziet zitten. Of als je even iemand nodig hebt om te sparren. 
Download onze whitepaper over wendbaarheid
Wil je meer weten over wendbare bedrijven? Download dan onze whitepaper 'Wendbare bedrijven zijn op de toekomst voorbereid'. Daarin vind je onder andere handige tips en interessante praktijkvoorbeelden van wendbare bedrijven. 

Meer verhalen over Werkgeverschap