Home Blogs van a.s.r. Het beweegdagboek van Gooitzen: wandelen en mountainbiken

Het beweegdagboek van Gooitzen: wandelen en mountainbiken

05 januari 2021

Gooitzen (52) wandelt er elke week flink op los en geniet hier altijd met volle teugen van. “Je maakt sneller meters dan je denkt. Bovendien is wandelen naast de fysieke inspanning, ook erg goed voor je geest. Heerlijk!” Samen met a.s.r. Vitality spaart hij dankzij zijn wandeling voor leuke cadeau’s. In dit beweegdagboek lees je wat hem motiveert om er elke dag weer op uit te trekken.  

Over Gooitzen

De week van Gooitzen

Maandag

We beginnen deze regenachtige ochtend om 8:30 uur met een wandeling met de hond. Het weer nodigt niet echt uit, ook de hond heeft geen zin. Toch even doorzetten! Na een ochtend thuiswerken, ga ik lopend naar kantoor.

*Dit dagboek is geschreven voordat de strenge landelijke maatregelen werden doorgevoerd.

Door de fitness* van afgelopen zaterdag was ik nog wat stijfjes. Maar ik heb in het weekend qua eten en drinken gezondigd, dus dat geeft voldoende motivatie om de week bewegend te beginnen. 

Dinsdag
Vandaag was ik veel in de auto onderweg, dus moet ik er extra goed aan denken om de nodige stappen te zetten. Ik maak in de lunchpauze een wandeling van ongeveer 30 minuten. Aan het begin van de avond, na het eten, ben ik nog even een flink blokje om geweest.

Woensdag
Woensdagavond ben ik in het begin van de avond naar de sportschool (small group) geweest voor de nodige beweging, cardio en gewichten. Heerlijk altijd en het levert extra punten op voor de inspanning. Daarna nog een blokje om gelopen met de hond en mijn vrouw Wietske.

Even bijkomen van de fitness en daarna door met de hond, geeft mij altijd wel energie. En daarna moe en voldaan aan een kop thee. Heerlijk rustig.

Donderdag
Vandaag in de namiddag tegen de avond aan even iets buiten de stad in een bosrijke omgeving geweest om een stuk te wandelen. Mooie stappen gezet. Soms is het heerlijk ook even buiten de geijkte paden te gaan en ergens anders te wandelen. En dan het liefst bij water in de buurt of in een bosrijke omgeving. 

De gouden tip van Gooitzen

Ga wandelen in plaats van fietsen of met de auto! Je maakt sneller meters dan je denkt. Bovendien is wandelen naast de fysieke inspanning, ook erg goed voor je geest (je hoofd leegmaken, geluksstofje aanmaken). Heerlijk!

Kom in beweging met a.s.r. Vitality

Door stappen te zetten, je hartslag te verhogen, fietsritten te maken of een sportles te volgen, verdien je Vitality Punten. Jouw verdiende punten kun je inwisselen voor wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Verdien bijvoorbeeld elke week spaartegoed voor cadeaukaarten van Bol.com of Zalando, krijg iedere maand cashback op een Apple Watch of Fitbit en scoor aan het einde van het jaar cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo. Ook kun je de punten inwisselen voor een donatie aan een goed doel!

Ook meedoen?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality