Home Blogs van a.s.r. a.s.r. helpt Nederland gezonder te maken

a.s.r. helpt Nederland gezonder te maken

22 juli 2021

Steeds meer Nederlanders weten dat bewegen en sporten goed voor hen is. De meesten willen er dan ook graag meer aan doen. Vooral om hun gezondheid te verbeteren. Maar méér bewegen blijkt lastig. Slechts 47,1% van alle volwassen Nederlanders beweegt genoeg. Dat moet anders kunnen.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals a.s.r. Vitality introduceren om Nederland gezonder te maken. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Effecten van te weinig beweging

De effecten van te weinig beweging? In 2018 bleek meer dan de helft van de volwassen Nederlanders een matig of ernstig overgewicht te hebben. En zo’n 15% van hen heeft obesitas. Al die extra kilo’s zorgen voor een flinke toename van diabetes type 2 en ook het aantal mensen met hart- en vaatziekten neemt tot 2040 alleen maar toe. De oorzaak ligt voor een belangrijk deel aan overgewicht en een gebrek aan beweging.

Wie voldoende beweegt heeft veel minder kans op diabetes type 2, bepaalde soorten kanker, botbreuken en kan ook nog eens (de symptomen van) dementie vertragen. Ook heb je minder kans op een depressie of een burn-out. De Gezondheidsraad vat het daarom zo samen: ‘Bewegen is goed, meer bewegen is beter.’

Tegelijkertijd laat onderzoek van het Mullier Instituut zien dat we wel meer wíllen bewegen en sporten, maar het niet doen. Onze belangrijkste smoesjes? We hebben geen tijd om méér te bewegen: 38%. Of we beleven er geen plezier aan: 23%. 

a.s.r. Vitality

Gelukkig is dit de tijd van doen. Daarom startten we eind 2019 met a.s.r. Vitality, een concept dat zich in meer dan 20 landen wereldwijd heeft bewezen. Via een app helpen we iedereen die deelneemt om meer te sporten en te bewegen. Dat werkt zo:

  1. We belonen gezond gedrag. Als je voldoende beweegt, krijg je punten. Haal je jouw weekdoel, dan mag je een cadeau uitkiezen via de app, zoals een cadeaukaart van €5 bij Intersport of een gratis beautyproduct bij Etos. Of je kunt met je spaartegoed doorsparen voor andere mooie prijzen in de webshop zoals een Bol.com of Zalando e-card. Hoe meer je beweegt, hoe meer je daarnaast een cashback op je Apple Watch, Fitbit of aanvullende zorgverzekeringen kunt verdienen.

  2. We geven inzicht in gezondheid en tips voor verbetering en daarbij vertellen we direct wat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren.

  3. We doen het met zijn allen. Door alle beloningen die je kunt verdienen, gaan steeds meer mensen meedoen. Bovendien kan je werkgever ook alle collega’s lid maken van a.s.r. Vitality. Zo gaan steeds meer mensen in je omgeving meedoen. En dat trekt anderen weer over de streep.

Op deze manier maakt a.s.r. Vitality werken aan een gezonde leefstijl een stuk makkelijker én leuker. 

Doe mee!
Oene Klumper

Meer verhalen over een gezonde levensstijl