Home Blogs van a.s.r. 7 redenen waarom a.s.r. Vitality interessant is voor werkgevers

7 redenen waarom a.s.r. Vitality interessant is voor werkgevers

28 januari 2021
Bewegen is dé succesfactor van een gezond bedrijf. En a.s.r. Vitality helpt je graag op weg! Wij brengen mensen in beweging door te belonen. Dat werkt! Wij zijn er voor particulieren, ondernemers én werkgevers. Dus ook voor jou! Benieuwd waarom jouw bedrijf van start moet gaan met a.s.r. Vitality? We zetten 7 redenen op een rij.
1. Je werknemers zijn productiever

Om productief te zijn, heb je energie nodig. Het energielevel van je werknemer bepaalt immers hoe gefocust hij of zij kan werken. Gezonde voeding, en voldoende slaap, rust én beweging zijn hiervoor cruciaal.

Uit onderzoek van TNO samen met NOC*NSF blijkt dat een sportende werknemer maar liefst 12,5% productiever is dan niet-sportende werknemer. Investeer daarom in fittere medewerkers en de productiviteit schiet omhoog!

2. Je werknemers denken creatiever

Bewegen is heel goed voor het menselijk brein. Hoe dat zit? Beweging stimuleert hersenverbindingen. En die verbindingen zorgen er weer voor flexibel denken, problemen oplossen én initiatief nemen.

Allemaal factoren om creatiever te denken dus. En volgens hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder daag je de kwaliteit van de hersenen en die verbindingen uit door in beweging te komen. 

3. Je werknemers krijgen meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen! Dat gun je iedere werknemer, toch? Een productieve werknemer begint bij zelfvertrouwen. Want wanneer werknemers overtuigd zijn van hun eigen kunnen, bereiken ze veel meer dan wanneer ze twijfelachtig in hun schoenen staan.

Onderzoek toont aan dat bewegen effectief bijdraagt aan het zelfvertrouwen van mensen. Zo concludeerde de Amerikaanse wetenschapper Heather Hausenblass dat het zelfbeeld van sportende mensen altijd verbetert, zelfs ongeacht of ze resultaten bereiken. 

Wil jij weten waarom a.s.r. Vitality voor jouw werknemers interessant is?
Check dan deze blog!

4. Je werknemers zijn minder vaak ziek

Nog een groot voordeel van fitte werknemers: ze zijn minder vaak ziek. Bewegen is namelijk goed voor het afweersysteem. Het verhoogt de weerstand en beschermt tegen ziektes. De beste manier om het verzuimpercentage van jouw bedrijf laag te houden!

De feiten van de Gezondheidsraad liegen er niet om: wie voldoende beweegt heeft minder kans op diabetes type 2, bepaalde soorten kanker, bot- en gewrichtsproblemen en hersenziektes zoals dementie. 

5. De werksfeer gaat omhoog

Voldoende beweging maakt je werknemers vrolijker. Echt? Ja! Je brein geeft bepaalde geluksstofjes af bij beweging, zoals dopamine en endorfine. En vrolijke werknemers zorgen voor een positieve sfeer op werk. Die positieve werksfeer zorgt weer voor productievere werknemers en uiteindelijk betere bedrijfsresultaten. Win-win!

Uit dit TNO-rapport blijkt ook dat werkenden die meerdere uren in de week sporten, meer plezier hebben in hun werk dan mensen die weinig sporten. 

6. Je werknemers ervaren minder stress

Een werkdag zonder stress, dat is lekker toch? Werknemers die regelmatig bewegen ervaren minder stressgevoelens. En dat leidt uiteindelijk tot minder kans op een depressie of een burn-out.

Stress heeft te maken met een overprikkeling van de sympathicus: een deel in het zenuwstelsel waar je als mens geen bewuste controle over hebt. Als de sympathicus langdurig en sterk geprikkeld wordt, ontstaat er stress. De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) legt uit dat wanneer je beweegt, de sympathicus ook wordt geprikkeld, maar dan meer gelijkmatig zonder stressgevoelens.

Als je dus regelmatig en intensief beweegt, train je de sympathicus om minder snel overbelast te raken. En dat is fijn! 

7. Je werknemers zijn gelukkiger

En misschien wel het grootste pluspunt: van beweging worden je werknemers gelukkiger! Wanneer je hartslag omhoog gaat, komen er namelijk geluksstofjes vrij. En hoe intensiever de oefening, hoe groter de stoot adrenaline, dopamine en endorfine. 

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) legt uit dat endorfine bijvoorbeeld het gevoel van geluk en welbevinden stimuleert. Ook worden gevoelens van somberheid, depressie, angst en pijn geremd. 

Klaar voor de start met a.s.r. Vitality!

Enthousiast? Investeer dan nu in fittere werknemers via het beweegprogramma a.s.r. Vitality! Meld je als bedrijf aan voor a.s.r. Vitality. Alle werknemers die lid willen worden, mogen meedoen. 

The Vitality People Study laat veelbelovende resultaten van bewegen op de werkvloer zien, op basis van de deelname van 952 werknemers. Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers een betere gezondheid kregen op de lange termijn, meer productieve werktijd hebben en beter presteren in hun werk. Deelname aan a.s.r. Vitality heeft dus grote voordelen voor je bedrijf of organisatie, maar ook voor je werknemers zelf. 

Werknemers downloaden de a.s.r. Vitality-app en verdienen Vitality Punten door te bewegen. We stellen persoonlijke weekdoelen op, die ze behalen door stappen te zetten of hun hartslag te verhogen. Die Vitality Punten wissel je in voor de leukste wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse beloningen, zoals:

  • Wekelijks een cadeaukaart van o.a. Bol.com, Zalando of Intersport;
  • Maandelijks cashback op de nieuwste Apple Watch of Fitbit;
  • Jaarlijks cashback op een aanvullende zorgverzekering van a.s.r. of Ditzo.
Daar worden jouw werknemers toch blij van? En als werkgever word je uiteraard ook beloond. Bij genoeg beweging door voldoende werknemers, krijg jij als werkgever tot maar liefst 8% cashback op een werkgeversverzekering bij a.s.r.!


Meer verhalen over a.s.r. Vitality