Home Blogs van a.s.r. Oeps, daar ging een bal door de ruit

Oeps, daar ging een bal door de ruit

11 juni 2021

De bal is rond, dus welk succes het Nederlands elftal op het EK gaat halen is nog onbekend. Maar dat de komende sportzomer onvergetelijk wordt, staat nu al vast. Na maanden binnen zitten snakken we allemaal naar buiten, naar samen en naar genieten ‘tot de max’. En dan kan de bal in plaats van in het doel weleens door de ruit gaan. Dan ren je toch iets minder vrolijk met je juichcape over straat.

Sportzomer

Pre-corona zou de komende sportzomer - met het EK voetbal, de Tour de France én de Olympische Spelen - het ultieme excuus zijn geweest om weken niet van de bank te komen. Maar door het gedwongen binnen zitten, lonkt nu juist het ‘buitenleven’. We willen samen sport kijken. We willen samen juichen. We willen de oranjekoorts aanwakkeren. Dat kan (nog) niet buiten op een terras of met z’n allen in de kroeg, maar wel, binnen de regels, in de tuin of in klein gezelschap binnen bij vrienden. 

Oeps, dat ging een beetje verkeerd

Door de aangeleerde en verplichte voorzichtigheid zijn we dat samenzijn misschien wel een beetje verleerd en dan zit schade in een klein hoekje: een schroeiplek van de frituurpan op je aanrecht of een bal door de ruit. ‘Oeps dat ging een beetje verkeerd.’ Natuurlijk wil je dat je schade wordt gemaakt. Maar wist je dat schade duurzaam laten herstellen altijd mooier is dan vervangen? Omdat het, naast dat het sneller is en minder gedoe, beter is voor de wereld. Want bij herstellen hoeft niet de hele keten in werking gezet te worden. Is je kozijn beschadigd doordat er een bal door de ruit ging? Dan laat je het kozijn repareren in plaats van vervangen en kan die boom die anders gekapt had moeten worden rustig doorgaan met CO2 opslaan.

a.s.r. doet het

Heb je schade, dan zijn we er natuurlijk voor je. Met het voordeelpakket van a.s.r. ben je verzekerd voor je auto, je huis, je inboedel en nog veel meer. Naast een voordeel voor je portemonnee is het ook goed voor de planeet. Want die schade – het is natuurlijk een schot voor open doel – kun je bij ons duurzaam laten herstellen. Bij herstellen is het niet nodig de hele keten in gang te zetten. Dat is belangrijk, omdat die keten heel belastend is voor mens en milieu. Daarom kun je er bij ons altijd voor kiezen thuisschades te laten herstellen in plaats van te vervangen. Minder gedoe voor jou, beter voor de wereld en net zo mooi.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven