Home Blogs van a.s.r. Basisschool De Flambouw uit Nigtevecht winnaar a.s.r. scholen challenge 2017

Basisschool De Flambouw uit Nigtevecht winnaar a.s.r. scholen challenge 2017

11 oktober 2017

Ons hoofdkantoor had vandaag een iets andere populatie dan normaal, want er liep een groot aantal kinderen rond. Zij waren allemaal finalisten van de a.s.r. scholen challenge en kwamen hun duurzaamheidsidee voor hun school aan de jury presenteren. Een mix van groene energie opgewekt door een windmolentje, energieopwekkende tegels en een besparingsdag inlassen maakte dat basisschool De Flambouw de hele jury mee kreeg. Deze school werd gekozen als winnaar van de a.s.r. scholen challenge 2017. Van harte gefeliciteerd!

De 5 finalisten streden vandaag om de eerste plek van de a.s.r. scholen challenge. Geweldig hoe de kinderen hun duurzaamheidsidee presenteerden aan de jury onder leiding van tv-presentator Klaas van Kruistum, bekend van o.a. Zapplive, jongerenprogramma's IJsstrijd en Zapp your planet. Basisschool De Flambouw presenteerde een plan om hun school duurzaam te maken door energieopwekkende tegels te plaatsen en een groene-energie-windmolen.

Cheque €12.500

Op basis van de criteria: impact, haalbaarheid en creativiteit maakte basisschool De Flambouw de meeste indruk op de jury. Het idee om een moestuin aan te leggen, energie-opwekkende tegels en het organiseren van een duurzaamheidsdag sluit goed aan op de duurzaamheidsambitie van a.s.r. om energie door te geven. De school won een cheque ter waarde van € 12.500, beschikbaar gesteld door a.s.r. Hiermee kunnen zij hun duurzame ideeën realiseren. 

Creatieve ideeën

Ook de andere finalisten hadden creatieve plannen om hun school duurzamer te maken. Zoals GBS De Plantage uit Veenendaal met het idee voor een keuken waar leerlingen leren koken met producten uit eigen moestuin, CBS De Springplank uit Rhenen met creatieve afvalscheidingsbakken, Basisschool De Fontein uit Houten voor vergroening van het schoolplein en het geven van buitenlessen en het Schateiland uit Utrecht met het idee voor een indoor teeltsysteem. 

Jury

De a.s.r. scholen challenge is een initiatief van a.s.r. in samenwerking met de Provincie Utrecht en de Dutch Green Building Council. De jury bestond naast Klaas van Kruistum als voorzitter, uit Pim van den Berg, gedeputeerde Ruimtelijke ontwikkeling, Economie en Toerisme, Wonen en Binnenstedelijke Ontwikkeling en Energietransitie van de provincie Utrecht, Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, Myrthe van de Velde namens het winnende team van de Inespo duurzaamheidsolympiade 2017 en Jos Baeten, onze CEO.

a.s.r.
Nathalie van den Bor

Meer verhalen over a.s.r.