Home Blogs van a.s.r. Het beweegdagboek van Isa: hardlopen, wandelen en krachttraining

Het beweegdagboek van Isa: hardlopen, wandelen en krachttraining

25 maart 2021

Hardlopen, wandelen, krachttraining: Isa (25) zit niet stil. Naast alle stappen die ze zet bij haar baan in het ziekenhuis, is ze in haar vrije tijd ook veel in beweging met a.s.r. Vitality. “Ik weet dat ik me na het bewegen altijd voldaan voel. Daardoor ga ik ook met meer energie aan het werk.” Benieuwd hoe Isa haar drukke baan in het ziekenhuis combineert met sporten? Je leest het hier in haar beweegdagboek.

Over Isa
De week van Isa
Dag Activiteit Duur Aantal Vitality punten
Maandag Wandelen en krachttraining 75 minuten 100
Dinsdag Hardlopen 60 minuten 300
Woensdag Hardlopen 90 minuten 300
Donderdag Wandelen 120 minuten 200
Vrijdag Hardlopen 55 minuten 200
Zaterdag Wandelen en krachttraining 60 minuten 100
Zondag Wandelen 7.500 stappen 50

Maandag

Vannacht werkte ik een nachtdienst in het ziekenhuis, dus ik had al heel wat stappen gezet. Meestal vind ik het fijn om nog een frisse neus te halen, voordat ik weer een nacht moet werken. Ik vind het een mooi doel voor vandaag om de 10.000 stappen te halen met een klein rondje door de buurt. Terug thuis heb ik nog wat krachttraining gedaan met een kettlebell.

Mijn energielevel is tijdens een reeks van nachtdiensten vaak laag. Zo ook vandaag. Maar ik weet ook dat ik me wel beter voel na het wandelen. Dus lukte het me toch om wel naar buiten te gaan. 

Dinsdag

Vandaag ben ik klaar met mijn reeks van nachtdiensten. Ik doe graag een workout op zo’n dag als vandaag, waarop ik overdag weinig heb geslapen. Als ik dan heerlijk rustig een uurtje hardloop in de buitenlucht, word ik daar iets fitter van. Mijn doel van vandaag: niet kijken op mijn horloge en gewoon een uurtje rustig rennen. 

Woensdag

Ik heb afgesproken om met mijn tweelingzus te gaan hardlopen. Vandaag is er veel wind. We wonen beiden tussen de weilanden, dus dat zorgt niet echt voor beschutting. We kiezen daarom voor een rustige duurloop van 16 kilometer waarvan we een groot gedeelte door het bos rennen. Het is een fijn rondje om weer terug in het ‘normale’ ritme te komen. Ik heb nog wel wat spierpijn en vermoeide benen van het hardlopen en de nachtdienst van gisteren. 

Ik had heel weinig zin en energie toen ik begon met rennen. De wind hielp ook niet echt mee, maar na thuiskomst voelde ik me wel voldaan.

Donderdag

Vandaag staat er geen workout op de planning. Er is nog steeds veel wind, dus ik ben rustig een rondje wezen wandelen en uitwaaien met een vriendin.

Vrijdag

Vandaag staat de laatste keer hardlopen van deze week op de planning. In het weekend wordt het waarschijnlijk slecht weer, dus vandaag heb ik geen excuus en ga ik 10 kilometer hardlopen. Ik heb vandaag geen specifiek doel, maar vorige week had ik veel kilometers op een hoog tempo gerend. Ik doe het dus even rustiger aan. 

Mijn motivatie om te sporten haalde ik vandaag uit de blauwe lucht en het heerlijke zonnetje!

Zaterdag

Vandaag heb ik een kleine wandeling gemaakt. De rest van mijn stappen zet ik vanavond tijdens het werk. Thuis heb ik nog een klein beetje krachttraining gedaan met de kettlebell. Ik trainde mijn armen en buik.

Ik was goed gemotiveerd om te bewegen, omdat ik weet dat ik me daarna altijd voldaan voel. Daardoor ga ik ook met meer energie aan het werk.

Zondag

Vandaag had ik een rustige dag qua sporten. Wel heb ik een avonddienst gedraaid waardoor ik iets meer dan 7.500 stappen heb gezet. 

De gouden tip van Isa

“Zorg voor een planning aan het begin van de week en spreek af met een vriend(in) voor de motivatie en gezelligheid.”

Ook meedoen met a.s.r. Vitality?

Wil je net als Isa beloond worden voor elke stap die je zet? Dat kan met a.s.r. Vitality! Het werkt simpel: jij beweegt, wij belonen. 

Door stappen te zetten of je hartslag te verhogen, verdien je Vitality Punten. Die punten kun je inwisselen voor de leukste wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Scoor bijvoorbeeld wekelijks een cadeaukaart van Bol.com, Zalando of Intersport en verdien maandelijks cashback op je Apple Watch of Fitbit. Wat dacht je van cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo?

Meer weten?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality