Home Blogs van a.s.r. Het beweegdagboek van Suus: bodypump en bodycombat

Het beweegdagboek van Suus: bodypump en bodycombat

10 juni 2021
Suus (22) wil graag afvallen. Daarom is ze samen met a.s.r Vitality fanatiek gaan sporten. Haar persoonlijke doel en de beloningen motiveren haar. “Bij 5 kilo eraf, mag ik bijvoorbeeld van mezelf een nieuwe joggingbroek kopen.” Benieuwd hoe haar week eruit ziet? Ze vertelt erover in haar beweegdagboek. 
Over Suus

De week van Suus

Dag Activiteit Duur Aantal Vitality punten
Maandag Bodypump & fietsen 120 200
Dinsdag Fitness, Bodycombat & fietsen 120 300 
Woensdag Fietsen & FatAttack 120 200 
Donderdag Fietsen & bodycombat 120 300
Vrijdag Fietsen & wandelen 120 100
Zaterdag Bodypump & wandelen 120 200
Zondag  Squash 60 100

Maandag
Ik had goed geslapen vannacht en daardoor genoeg energie gekregen om er weer tegenaan te gaan deze week. Vandaag lekker één uur Bodypump* gedaan en één uur gefietst.

 *Dit dagboek is geschreven voordat de strenge landelijke maatregelen werden doorgevoerd.

Dinsdag
Ik ben aan het trainen voor een korte militaire speedmars. Dit houdt in dat je binnen 18 minuten 3 kilometer moet afleggen met een bepakking van 20 kilo. Ik vind het een hele uitdaging, maar ook chill om ergens naartoe te werken. Vandaag was ik 30 seconden sneller dan de vorige keer! Hoera!

Woensdag
Vandaag heb ik één uur gefietst en heb ik een groepsles FatAttack van één uur gevolgd. FatAttack is een HIIT-piramideworkout. Dat betekent dat je het aantal oefeningen op- en afbouwt (2-3-4-5-4-3-2). 

FatAttack is altijd vrij pittig, maar je verbrandt er wel veel calorieën mee. En ik krijg er heel veel energie van. Ik ben nu aan het afvallen, dus ik doe ook veel cardio. Ik probeer vier keer in de week een cardiotraining te doen en twee keer in de week een krachttraining. Bodypump en FatAttack doe ik altijd in groepslessen met vrienden. Dat is leuk!

Donderdag
Vandaag heb ik weer één uur gefietst en heb ik één uur bodycombat gedaan. Dat is een combi van karate, taekwondo en kickboxing. 

Sporten voor mij is echt een uitlaatklep. Ik was vandaag behoorlijk gefrustreerd en boos. Dit kon ik met sporten een beetje laten zakken. Ik heb er daarom voor gekozen om Bodycombat te doen. Zo kon ik lekker van me af meppen en schoppen, haha!

Vrijdag
Ik sport of beweeg iedere dag, maar op vrijdag hoef ik niets intensiefs te doen van mezelf. Ik merk dat ik me dan wel heel schuldig voel als ik niet heb gesport. Dus ga ik meestal een stuk lopen.

Zaterdag
Op zaterdagochtend is het standaard bodypump. Dat vind ik echt het leukste om te doen, want je kunt zien dat je sterker wordt. Je kunt vrij snel steeds meer gewicht op de barbell erbij doen. En daarnaast train je echt je hele lichaam!

Naast een uur bodypump heb ik vandaag ook één uur gewandeld. 

Ik heb met een vriendin - die erg fit is - altijd een kleine competitie om er meer gewicht bij te gooien. Zo motiveren wij elkaar.

Zondag
Ik zat er vandaag wel lekker in. Squashen* is voor mij ook vaak een bijklets-uurtje.

*Dit dagboek is geschreven voordat de strenge landelijke maatregelen werden doorgevoerd.

 De gouden tip van Suus

Houd je doel in gedachten! Schrijf op waar je het voor doet en lees dit door als je even geen motivatie hebt. En geef jezelf beloningen. Bijvoorbeeld: bij 5 kilo eraf, mag ik een nieuwe joggingbroek kopen. 

Ook meedoen met a.s.r. Vitality?

Jezelf belonen is belangrijk om gemotiveerd te blijven. En met het beloningssysteem van a.s.r. Vitality wordt dit nét even iets leuker. Het werkt simpel: jij beweegt, wij belonen.

Door stappen te zetten of je hartslag te verhogen, verdien je Vitality Punten. Die punten kun je inwisselen voor de leukste wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Scoor bijvoorbeeld wekelijks een cadeaukaart van Bol.com, Zalando of Intersport en verdien maandelijks cashback op je Apple Watch of Fitbit. Wat dacht je van cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo?

Probeer a.s.r. Vitality nu 4 maanden gratis bij het afsluiten van een zorgverzekering van a.s.r. of Ditzo. Meer weten? 

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality