Home Blogs van a.s.r. Duurzaam op vakantie, zonder schuldgevoel: het kan dus wel

Duurzaam op vakantie, zonder schuldgevoel: het kan dus wel

28 mei 2019

Tegenwoordig zijn we massaal bezig met duurzaam leven. We minimaliseren onze spullen onder invloed van Marie Kondo. We kopen duurzame kleding in plaats van fast fashion. We checken op De Eerlijke Verzekeringswijzer welke verzekeraar de duurzaamste keuze is. Maar we kiezen nog niet massaal voor duurzame vakanties. Terwijl dat heel makkelijk is, en net zo leuk! Hier 3 ontzettend leuke (en ook nog eens duurzame) plekken op Texel die echt een bezoekje waard zijn.

  • De Eilandkeuken. Dit is een restaurant én bed & breakfast. Natuurlijk kun je hier heerlijk eten: vis van de kotter, kruiden en bloemen uit de tuin, kokkels en oesters van het wad, groenten van de Novalishoeve. Chef Dewi van der Plaats maakt de heerlijkste gerechten met lokale ingrediënten voor je klaar.
  • Novalishoeve. Een hele bijzondere boerderij. Je kan er komen kijken naar de dieren, vers gebakken appeltaart eten (en de varkens elders op het terrein eten de schillen van de appels lekker op), zelfgemaakt ijs eten, een rondje door de tuin wandelen, en de kinderen spelen er heerlijk op het erf.
  • Nieuw Leven is een luxe groepsaccomodatie. Wat heel bijzonder is: ze zijn volledig off-grid. Dat betekent dat zij niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Ze zijn volledig zelfvoorzienend, dankzij de zonnepanelen en de pelletkachels. Bovendien beschikt Nieuw Leven ook over een prachtige ecologische zwemvijver.
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren