Employee Mood Monitor: Verzuimpreventie in 9 seconden

04 oktober 2021

We werken steeds vaker vanuit huis en komen elkaar beperkt tegen op de werkvloer: sinds de eerste lockdown is de trend naar hybride werken ingezet. Veel bedrijven hebben hun bedrijfsvoering inmiddels ingericht op het op afstand werken. De werkplekken thuis zijn ingericht en online vergaderen is bij de meeste organisaties al de normaalste zaak van de wereld. De hybride werkvormen brengen een nieuwe uitdaging met zich mee. Want hoe houd je als werkgever, op afstand een vinger aan de pols bij je werknemers? En hoe geef je optimaal invulling aan het hybride werken?

Wat leeft er bij jouw medewerkers?

eMood® meet de stemming op de werkvloer.

eMood® nu 1 maand gratis! Meer informatie

Werkgeluk, productiviteit en vitaliteit

a.s.r. ontwikkelde daarvoor de Employee Mood Monitor, ofwel eMood®, een tool die de stemming op de werkvloer meet. En met succes! Sinds de start, anderhalf jaar geleden, is de response onverminderd hoog. Wekelijks beantwoorden zo'n 2.750 medewerkers bij a.s.r. per e-mail anoniem drie korte stellingen over werkgeluk, productiviteit en vitaliteit. De stellingen wisselen wekelijks, zijn gemakkelijk geformuleerd en leuk. En in nog geen tien seconden (!) te beantwoorden. Lees meer over eMood®.

Afbeelding icoon eMood
Supertool eMood®

Jan Lammers (Teammanager bij a.s.r.) noemt eMood® een supertool: ‘We lopen sinds we vaker vanuit huis werken tegen andere uitdagingen aan en eMood® biedt ons de mogelijkheid om onze zorgen en inzichten met elkaar te delen. De gesprekken die het oplevert zijn serieus en vaak ook met de nodige humor. Vooral dat laatste is zeer belangrijk.’

We lopen sinds we vaker vanuit huis werken tegen andere uitdagingen aan en eMood® biedt ons de mogelijkheid om onze zorgen en inzichten met elkaar te delen.

Jan Lammers (Teammanager bij a.s.r.)

eMood® helpt bij het samen vormgeven van hybride werken 

Medewerkers en leidinggevenden van a.s.r. zijn erg enthousiast over de inzet van eMood®. De monitor heeft gezorgd voor een sterkere verbondenheid, meer werkgeluk en een lager ziekteverzuim. En zeker in deze nieuwe fase waarin we deels terugkeren naar kantoor,  draagt eMood bij aan een gezonde monitoring van de huidige en toekomstige hybride manier van werken. Zo helpen de wekelijkse besprekingen van de resultaten in het team, bij het samen invullen van werken in een nieuwe realiteit. Bekijk onze uitlegvideo voor meer informatie over hoe eMood® werkt.

eMood® nu 1 maand gratis!

Als expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid, werken wij voortdurend aan manieren om verzuim te verminderen en te voorkomen. Ook kunnen wij helpen bij het duurzaam inzetbaar houden van je medewerkers. Met eMood® heb je een doelmatig instrument in handen om vorm te geven aan je personeelsbeleid, in het bijzonder aan verzuimpreventie. Wij bieden eMood® nu tijdelijk 1 maand gratis aan!


Meer verhalen over Werkgeverschap