Home Blogs van a.s.r. Grootste voordelen van de salariskoppeling

Grootste voordelen van de salariskoppeling

04 juni 2021

Bij onze verzuim- en WIA-verzekeringen bieden wij een handige extra dienst aan; de salariskoppeling. Met de salariskoppeling wordt de salarisadministratie van een werkgever automatisch gekoppeld aan onze verzekeringsadministratie. Als een medewerker bijvoorbeeld uit dienst gaat dan wordt dit vanuit de salarisadministratie direct in onze verzekeringsadministratie gezet. Wel zo handig. Hier lees je over de grootste voordelen van de salariskoppeling.

Salariskoppeling
Klik op de button om meer te lezen over onze  salariskoppeling.
Lees meer
Grootste voordelen

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van de salariskoppeling voor je op een rijtje gezet.

1. Gemak

Voorheen moesten alle medewerkersgegevens handmatig worden doorgevoerd in de verzekeringsadministratie. Door de koppeling tussen de salarisadministratie en onze verzekeringsadministratie is dit niet meer nodig. Dit scheelt een hoop tijd omdat je minder bezig bent met de administratie op orde brengen. Dat is pas gemak!

2. Altijd verzekerd

Met onze salariskoppeling valt er niemand tussen wal en het schip. Door de koppeling zijn alle werknemers altijd goed aangemeld en dus verzekerd. Als de salarisadministratie immers op orde is, is de verzekeringsadministratie dat ook. Dat is fijn voor een adviseur want die voldoet aan zijn zorgplicht (al zijn klanten zijn altijd goed verzekerd). Een werkgever komt niet voor verrassingen te staan als een medewerker ziek uitvalt (Iedereen is namelijk verzekerd). En een salarisverwerker is minder tijd kwijt met de administratie van zijn klanten.

3. Minder kans op fouten

Als mutaties handmatig worden doorgevoerd kan daarbij iets fout gaan. Logisch natuurlijk. Door de koppeling hoeven mutaties niet meer handmatig te worden doorgevoerd waardoor de kans op een fout aanzienlijk afneemt. 

4. Geen kosten

Wij rekenen geen kosten voor aansluiting- en gebruik. 

Meer weten over onze salariskoppeling?

Wil je meer weten over onze salariskoppeling? Klik dan op de button.