Home Blogs van a.s.r. Klanten en a.s.r. sparen én planten bomen

Klanten en a.s.r. sparen én planten bomen

20 maart 2019

a.s.r. wil als duurzame verzekeraar negatieve impact op het milieu en de maatschappij tot een minimum beperken. Daarom waren we lid van de Nederlandse Klimaatcoalitie en is het onze ambitie om klimaatneutraal te ondernemen. Onze CO2-uitstoot compenseren we met het planten van bomen via Trees for All. Onze klanten doen ook mee door over te stappen op digitale post. Zo kunnen we samen bijdragen aan onze ambitie tot het verminderen van negatieve impact op het milieu. En laten we bossen in Nederland, Zuid Amerika en Afrika groeien.

CO2-compensatie

Al sinds 2016 is a.s.r. partner van Trees for All. Met de duurzame renovatie van ons hoofdkantoor besparen we energie, waarbij we van energielabel G naar A++ zijn gegaan, en is ook de CO2-uitstoot verlaagd. De CO2-uitstoot die overblijft compenseren we door bij te dragen aan een duurzaam bosbeheer project van Trees for All in Bolivia. Trees for All beschermt met dit project het natuurbos door eeuwenoud regenwoud met elkaar te verbinden via ecologische corridors.

Een bos in Lelystad en Oeganda

In 2018 zijn we een actie gestart waarbij we onze klanten aanmoedigden over te stappen op digitale post, wat veel papier, en dus bomen, bespaart. Ruim 22.000 klanten reageerden op de oproep len dat leverede 2.250 te planten bomen op. De helft van de bomen wordt aangeplant in het Hollandse Hout de andere helft in het Kibale National Park in Oeganda.

Adri plant namens a.s.r. bomen samen met Trees for All

Adri plant namens a.s.r. bomen samen met Trees for All

Klimaatverandering

De aanplant van het bos in het Hollandse Hout startte eind vorig jaar met een feestelijke boomplantdag van Trees for All. Onze MVO-collega Adri Meijdam stak namens a.s.r. de handen uit de mouwen en hielp mee met het planten van de eerste bomen. Adri. ‘Ik ben trots op de 22.000 klanten die overgestapt zijn op digitale communicatie met a.s.r. en dat ik mede namens hen enkele bomen mocht planten in het Hollandse Hout. Een meer dan symbolische actie die bijdraagt aan een investering in de toekomst voor een betere leefomgeving en de manier om de effecten van het post-industriële tijdperk - na 1750 - op de atmosferische CO2 -niveaus terug te brengen.’ In totaal worden er voor dit project ruim 70.000 bomen geplant. Staatsbosbeheer zorgt voor het langdurige beheer van het nieuwe bosgebied.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen