sneeuwschade voorkomen

05 februari 2021

Het gaat sneeuwen en vriezen! Tijd om de skibroek, snowboots en je dikste jas van zolder te halen om je te wapenen tegen de kou. Heb je daarnaast ook al gedacht aan maatregelen om deze periode schadevrij door te komen? Wij geven 5 tips.

  • Sluit je buitenkraan af (als je geen vorstvrije buitenkraan hebt). De meeste winterse waterschades ontstaan omdat de buitenkraan bevriest. Als je deze op tijd afsluit, voorkom je een bevroren en gesprongen waterleiding. Hoe je de buitenkraan afsluit lees je in dit handige blog.
  • Houd niet geïsoleerde ruimtes ook warm. Heb je een ouderwetse bijkeuken of is je garage niet geïsoleerd? Zorg er dan voor dat deze ruimtes niet teveel afkoelen, want ook hier kunnen leidingen bevriezen.
  • Als je de weg op gaat, maak dan eerst je autoramen goed sneeuwvrij. Dus niet alleen krabben, maar veeg de sneeuw en het ijs ook echt van je auto af. Anders heb je kans dat er een dik pak sneeuw van het dak van je auto zakt tijdens het rijden en kun je ineens niets meer zien.
  • Controleer vóór het gaat sneeuwen en vriezen of je dakgoten niet verstopt zitten, bijvoorbeeld door bladeren. Als deze verstopt zitten kan het smeltwater niet weg.
  • Veeg je voetpad goed. Houd je oprit of voortuin goed sneeuwvrij, met een sneeuwschep en strooi zo nodig wat zout tegen gladheid. Zo kan de postbode, eventueel bezoek en jij zelf veilig bij je voordeur komen.

Geniet van het winterse weer!

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren