Werkgeluk is een hot item. Steeds meer bedrijven zetten het geluk van hun medewerkers op de eerste plaats. Want met happy medewerkers gaat de productiviteit omhoog en krijg je tevreden klanten. Uit onderzoek blijkt dat als mensen op hun werk weinig autonomie, weinig sociale steun en veel taakeisen ervaren, ze negatiever zijn. Vrijheid op het werk draagt dus bij aan het werkgeluk van je medewerkers. Maar hoe doe je dat als leidinggevende en hoe ver wil je daarin gaan?
Op een kantoor is het misschien makkelijker dan in een winkel om je medewerkers meer vrijheid te geven in hun werk. Toch zijn er meestal wel mogelijkheden te bedenken. Meer weten? Vraag onze whitepaper over leiderschap aan.
Waarom is vrijheid op het werk belangrijk?
Ontevreden medewerkers kosten je bedrijf geld
Uit onderzoek blijkt dat controle over de uitvoering van de werktaken en de indeling van de tijd leidt tot een hogere werktevredenheid, meer motivatie en een gelukkiger leven in het algemeen. Uiteindelijk gaat ook de productiviteit omhoog. Ontevreden medewerkers kunnen leiden tot hoger verzuim, méér ongevallen en een lagere productiviteit.
De voordelen van de verzuimverzekeringen van a.s.r.

Als werkgever ben je verplicht om de eerste twee ziektejaren minimaal 70% van het loon door te betalen. Je hebt een ziekteverzuimverzekering nodig als je de inschatting maakt dat je deze verzuimkosten niet zelf kunt dragen. Kies je voor een verzuimverzekering van a.s.r. dan kun je rekenen op:

Meer weten over onze verzuimverzekeringen? Vraag vrijblijvend advies of bekijk onze verzuimverzekeringen.

Wij helpen je graag