Home Blogs van a.s.r. 5 tips voor een wendbaar bedrijf

5 tips voor een wendbaar bedrijf

19 april 2021
Een wendbaar bedrijf beweegt makkelijk mee met nieuwe marktontwikkelingen en kan snel inspelen op tegenslagen. Door te zorgen dat je bedrijf flexibel en veerkrachtig is, is je bedrijf altijd toekomstproof! Maar hoe zorg je dat jouw bedrijf wendbaar is en blijft? Lees in dit blog onze vijf tips voor een wendbaar bedrijf.
Tip 1: Deel je doelstellingen
Zorg dat je medewerkers goed op de hoogte zijn van de doelstellingen van je bedrijf. Hoe je medewerkers deze doelstellingen realiseren is deels aan hen. Zorg dat je altijd nog kan afwijken van je plan als de markt of externe factoren daarom vragen.
Tip 2: De klant centraal
Denk vanuit de behoefte van de klant. Laat je bedrijf zo meebewegen dat je altijd voldoet aan de behoefte van de klant. Zie je dat veel van je klanten online actief zijn? Kijk dan of je in die behoefte kan voorzien. Gebruik social media om in beeld te blijven bij en contact te onderhouden met je klanten.
Tip 3: Laat medewerkers meedenken 
Geef je medewerkers de ruimte. Voorheen was het vaak zo dat één baas alle beslissingen nam. Tegenwoordig wordt er steeds meer gedacht vanuit een platte organisatiestructuur waar elke mening telt. Hoe meer inzichten, hoe beter!
Tip 4: Investeer in werkprocessen 
Dat iets al jaren zo gaat binnen je bedrijf betekent niet dat het de beste manier is. Kijk eens in de zoveel tijd goed of je bepaalde werkprocessen kan verbeteren. Doen je medewerkers bijvoorbeeld veel arbeidsintensief werk? Kijk dan of je bijvoorbeeld nieuwe machines/ apparaten kan aanschaffen die het werk versnellen. Zorg dat je tijd vrij maakt om hier regelmatig over na te denken. Zo blijft je bedrijf toekomstproof!
Tip 5: Investeer in medewerkers
Zo zorg je dat je medewerkers van meerwaarde zijn en blijven voor je bedrijf. Biedt bijvoorbeeld cursussen of opleidingen aan of geef zelf een keer een praktijkgerichte training. Niet alleen interessant, maar ook nog eens erg leuk!
Download onze whitepaper
Wil je meer weten over wendbare bedrijven? Download dan onze whitepaper 'Wendbare bedrijven zijn op hun toekomst voorbereid'. Daarin vind je meer handige tips voor een wendbare organisatie en interessante praktijkvoorbeelden van wendbare bedrijven. 

Meer verhalen over Werkgeverschap