Home Blogs van a.s.r. Oldstars: van voetballen naar voorlezen

Oldstars: van voetballen naar voorlezen

06 september 2018
Normaal staan ze op noppen samen op het veld voor een potje Walking Football, maar deze week hebben de Oldstars van FC Utrecht hun leesbril opgezet. Waarom? Ze gaan kinderen voorlezen.
Leren lezen
Wist je dat ruim 1 op de 10 kinderen niet goed kan lezen en schrijven bij het verlaten van de basisschool? Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Als je als volwassene niet goed kunt lezen of schrijven, loop je tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen en  geldzaken bijhouden. Om te voorkomen dat volwassenen laaggeletterd worden, is het belangrijk kinderen al vroeg goed te leren lezen. Om aandacht te vragen voor de problemen rond laaggeletterdheid organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.
Voorlezen en voetballen
Voor a.s.r. Foundation is financiële educatie een speerpunt en goed kunnen lezen is daar een belangrijk onderdeel van. Om voorlezen te stimuleren doen we mee aan het Nationale Voorleesontbijt en de VoorleesExpress. Daar voegen we dit jaar de Week van de Alfabetisering aan toe. Dit doen we in samenwerking met de Oldstars van onze maatschappelijke partner FC Utrecht. Deze 60-plussers, die elkaar normaal treffen bij een potje Walking Football, gaan voorlezen aan kinderen die opgenomen zijn in het UMC Utrecht. Want deze kinderen kunnen wel wat afleiding gebruiken. Ook zorgen de Oldstars voor beweging, want na het voorlezen wordt er ook nog een potje gevoetbald!
FC Utrecht en a.s.r. werken samen om basisschoolleerlingen te leren over gezonde leefstijl en leren omgaan met geld. FC Utrecht bekommert zich naast de jongeren ook om ouderen in de provincie Utrecht en brengt, onder de noemer Oldstars, 60-plussers samen voor een potje Walking Football en een kop koffie. a.s.r. stimuleert financiële zelfredzaamheid en werkt hierin samen met diverse organisaties zoals NIBUD en Diversion. 
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven