Home Blogs van a.s.r. Opgelicht door de slotenmaker of loodgieter

Opgelicht door de slotenmaker of loodgieter? Zo voorkom je het

24 mei 2022

Je toilet zit verstopt en je hebt in alle haast een loodgieter nodig. Louche partijen spelen daarop in en proberen je op te lichten voor flinke bedragen. Renée gebeurde het ook. Ze deelt vier tips om te voorkomen dat je ooit slachtoffer wordt. 

4 tips om oplichting te voorkomen

Ik was zelf ooit slachtoffer van zo’n oplichter. Toen ik mezelf buitensloot in een huis waar ik logeerde, belde ik de eerste de beste slotenmaker die ik online kon vinden. Hij maakte de deur voor me open en dwong me vervolgens om een factuur van dik 800 Euro te betalen. Pas nadat hij weg was en ik eens op zocht of dat wel een normale prijs was, realiseerde ik me: ik ben opgelicht. Dat gebeurt me nooit meer en jou ook niet, met onderstaande vier tips, gekregen van de loodgieter die ons later wél netjes hielp.

Lees ook: doe geen zaken met nep-klusjesmannen

Tip 1

Als je al een loodgieter of slotenmaker zoekt via Google, sla dan altijd de advertenties over. Daarin doen ze vaak net alsof het bedrijf gevestigd is in het dorp of de stad waar jij woont, maar vaak is dat helemaal niet zo. Twijfel je daarover? Kijk niet naar het telefoonnummer, vaak gebruiken ze daar een omleiding voor. Zo denk jij een lokaal nummer te bellen, maar belandt jouw telefoontje in een heel andere stad. Zoek liever het lokale adres op. Staat dat niet op de site? Skippen, maar.

Tip 2

Liever nog dan te gaan googlen, bel je bij zo’n calamiteit eerst jouw verzekeraar. Zij hebben vaak contact met betrouwbare partijen waar ze je naar kunnen verwijzen. In veel gevallen kan je verzekeraar zelfs direct schakelen met de loodgieter of slotenmaker en wordt ook de factuur onderling afgehandeld. Wel zo fijn.

Lees ook: 7 voordelen van duurzaam schade herstellen

Tip 3

Zoek altijd voor het inhuren van een vakman even naar reviews. Hoe zijn de ervaringen van anderen? Zie je alleen maar negatieve reacties? Ga dan vooral op zoek naar een ander.

Tip 4

Zorg dat je zeker weet dat je het bedrijf dat je belt ook echt aan de lijn hebt. Er worden websites nagemaakt. Dan denk je dat je Jansen & zonen bij jou om de hoek belt, maar is het eigenlijk een heel ander bedrijf. En ze rekenen ook net even andere (zeg hogere) tarieven.

 

Deel dit artikel vooral met je ouders, vrienden en andere familie. Zo voorkom je ook dat zij ooit slachtoffer worden van dit soort oplichting.

PorteRenee

Meer verhalen over Verzekeren