Water bespaar je zo

12 december 2017

De kinderen van groep 6b van OBS Vleuterweide bedachten een slim waterbesparingsidee waarmee ze vorig jaar de a.s.r. scholen challenge wonnen. Van de € 12.500 die a.s.r. ter beschikking stelde, bouwden ze een compleet wateropvangsysteem op het schoolplein.

Wateropvangsysteem

Na het winnen van de a.s.r. scholen challenge 2016 ging de school hard aan de slag om het waterbesparingsidee van de leerlingen van groep 6b verder uit te werken. Met onze behulp werd een wateropvangsysteem met regentonnen op het schoolplein gebouwd. Deze werd woensdag 29 november officieel door alle kinderen van de huidige groep 7 in gebruik genomen. 

Lespakketten

Met het wateropvangsysteem vangt de school regenwater op om de planten binnen en buiten water te geven. Naast het opvangen van het regenwater is er ook nog een gezellige overkapping op het schoolplein gekomen. Ook zijn er met het gewonnen geldbedrag leskisten en diverse waterbesparende middelen voor in school aangeschaft. Zo leren ook de leerlingen die niet hebben meegedaan aan de scholen challenge hoe zij water kunnen besparen.

Duurzaamheid

Wij organiseren de scholen challenge omdat wij ons als duurzame verzekeraar ook maatschappelijk inzetten en zo kunnen helpen door te doen. Om ook kinderen vertrouwd te maken met dit thema én basisscholen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun school, organiseren wij in samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) en de Provincie Utrecht de a.s.r. scholen challenge, een duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in de provincie Utrecht.

a.s.r.
Christel van Capelleveen
Water bespaar je zo

Meer verhalen over a.s.r.