Home Blogs van a.s.r. Zo zorgt jouw premie voor een eerlijkere en duurzamere wereld

Zo zorgt jouw premie voor een eerlijkere en duurzamere wereld

14 september 2018

Je brengt je glas en plastic gescheiden weg, je gebruikt groene stroom en je neemt vaker de fiets in plaats van de auto. Misschien eet je ook al minder vlees en ga je niet meer elk jaar met het vliegtuig op vakantie. Hoe dan ook ben je je bewust van de gevolgen van klimaatverandering. Wil je nog een andere grote stap zetten? Kies dan voor een duurzame bank of verzekeraar. Zodat met jouw geld de wereld een stukje mooier wordt.

Waarom overstappen naar een duurzame bank of verzekeraar?

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat verzekeraars geen geld investeren in zaken waar niemand achter kan staan. Of dat grote banken oog hebben voor klimaatverandering. Toch is dat niet altijd zo. Want nog te vaak wordt er bij de investering van jouw premie of spaargeld gekeken naar het rendement en minder naar de industrie waarin geïnvesteerd wordt. Tijd om over te stappen naar een duurzaam alternatief met oog voor het klimaat.

Ga voor groen(e bolletjes)

Kijk je naar de energiemarkt, dan zie je dat deze aan het vergroenen is, met name door de komst van nieuwe groene aanbieders. Maar je ziet ook dat de grote traditionele energiebedrijven maar langzaam veranderen. Ditzelfde geldt voor veel grote traditionele banken en verzekeraars. Zij scoren onvoldoendes op voor consumenten belangrijke onderwerpen als klimaat, mensenrechten en dierenwelzijn. Op de site van de Eerlijke Geldwijzer kun je aan de groene bolletjes zien welke banken en verzekeraars al wel hoog scoren op duurzaamheid.

Voor hetzelfde geld

Voor hetzelfde geld zit je dus bij een bank of verzekeraar die wél oog heeft voor een betere wereld. Jaarlijks stappen aan het eind van het jaar mensen over naar een andere zorgverzekering, dus waarom dan niet overstappen met andere verzekeringen of bankrekeningen als de wereld daar beter van wordt? Welke partij dat wordt, bepaal je zelf. Ben je tegen kinderarbeid of wapenhandel dan kun je terecht bij een bank of verzekeraar die daar niet aan doet. Zie je op tegen het overstappen? De banken hebben een handige overstapservice en voor je verzekeringen kun je altijd terecht bij een onafhankelijk adviseur.

a.s.r. maakt duidelijke keuzes qua investeringen en investeert niet in kinderarbeid, wapenhandel en tabaksindustrie. Wel in kinderonderwijs, groene energie en nieuwe medicijnen.

Christel van Capelleveen