Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home Blog Bedrijven verdienen miljarden aan oorlog

Bedrijven verdienen miljarden aan oorlog

Trouw publiceerde vandaag een artikel over de florerende wapenhandel. Dankzij de verschillende conflicten in de wereld behalen beleggers soms rendementen van meer dan 30 procent. Wij vinden dat je verder moet kijken dan dit rendement. Want financieel rendement kan grote maatschappelijke gevolgen hebben. Daarom investeren we niet in wapenhandel, hoe hoog het rendement ook is.

Sticks rapte het vorig jaar al: ‘ik verwacht van een verzekeraar integriteit, duurzaam en humaan beleid’. En dat geldt niet alleen voor hoe we met onze klanten omgaan, maar voor ons betreft geldt dat voor de hele wereld. Want wie in wapenhandel investeert, investeert in oorlog. En daar willen we je premiegeld niet aan uitgeven. Want: ‘een verzekeraar mag niets te maken hebben met mijn geld beleggen in de wapenhandel,’ stelt Sticks.

Foto: Eddy van Wessel

Wat de gevolgen van investeren in wapenhandel zijn, en wat de geur van oorlog is vertelt oorlogsfotograaf Eddy van Wessel aan Sticks in zijn vlog.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over hetanderebewijs