Tot 8% cashback op je premie

Als werkgever zorg je graag goed voor je mensen. Je gunt iedereen een goede gezondheid. Bewegen helpt mensen gezonder te maken. Sportende medewerkers zijn bovendien productiever, hebben meer plezier in hun werk en zijn minder vaak ziek.

a.s.r Vitality helpt je medewerkers voldoende te bewegen.

 • Hogere arbeidsproductiviteit, betere sfeer en minder verzuim

 • Tot 8% cashback op verzuim- en WIA-verzekeringen

 • Hulp bij het activeren van je medewerkers

Wat is a.s.r. Vitality?

We moedigen je medewerkers aan gezonde gewoonten te ontwikkelen die op de lange termijn goed zijn voor henzelf, voor jou als werkgever, voor de verzekeraar én voor de samenleving. Via de app werken de deelnemende medewerkers in 3 stappen aan hun gezondheid.

a.s.r. Vitality sluit je af in combinatie met een van de verzuim- en inkomensverzekeringen van De Amersfoortse.

 • Fitte medewerkers werken efficiënter

 • Bewegen is goed voor het zelfvertrouwen

 • Mensen die geregeld sporten zijn minder vaak ziek*

 • Sporters hebben minder vaak een depressie of burn-out

* Sporters met zittend werk verzuimen gemiddeld 6,25 dagen korter dan niet-sporters en ruim 12,5 dagen korter dan werknemers die nog nooit gesport hebben. Sportblessures meegerekend. Bron TNO

Hoe werkt het?

Meld je als bedrijf aan bij a.s.r. Vitality. Alle medewerkers die lid willen worden, downloaden de app. Daarmee werken ze in 3 stappen aan hun gezondheid.

 1. Ken je gezondheid

  In de app beantwoordt de medewerker vragen over zijn gezondheid. Zo krijgt hij de eerste Vitality Punten. Op basis van de antwoorden geeft de app persoonlijke gezondheidstips.

  Elk jaar kan je medewerker kosteloos zijn BMI, cholesterol, bloeddruk en bloedsuikers laten opmeten. Ook hier krijgt hij Vitality Punten voor.

 2. Kom in beweging

  De app daagt je medewerker uit. Met een haalbaar weekdoel, afgestemd op zijn historische en actuele beweegpatroon. Beweegt hij genoeg? Dan krijgt hij Vitality Punten. De app houdt bij wat er nog nodig is om het weekdoel te halen.

 3. Word beloond

  Haalt je medewerker zijn week- of maanddoel? Dan staat er een beloning voor hem klaar. Van interessante kortingsvouchers tot cashback op de aanschaf van een Apple Watch of Fitbit. Hoe fitter jouw medewerkers, hoe hoger jouw cashback op je verzuim- en inkomensverzekeringen bij De Amersfoortse. 

Zo krijgen we je medewerkers mee

Hoe introduceer je als werkgever a.s.r. Vitality op de werkvloer? Op basis van best practices wereldwijd helpen we je op weg. Je kunt rekenen op 20 jaar aan ervaring en inzichten van Vitality, wereldwijd. We reiken je middelen en ideeën aan die je eenvoudig kunt aanpassen aan jouw wensen en mogelijkheden. 

Aanvoerders nemen het voortouw

Vraag enthousiastelingen binnen je bedrijf om ‘aanvoerder’ te worden. Zij gaan je helpen om a.s.r. Vitality uit te rollen binnen je bedrijf. Je kunt ze daar ook een training voor laten volgen. Je aanvoerders kunnen in elk geval rekenen op onze ondersteuning. Lees meer over de rol en taken van een a.s.r. Vitality Aanvoerder

Introductie en kick-off

Er staat een introductie e-mail klaar voor je medewerkers. Je aanvoerders krijgen een draaiboek voor de kick-off. Het draaiboek is volledig aan te passen aan de situatie van jouw bedrijf. Tijdens de kick-off ervaren collega’ hoe leuk het is om samen te bewegen. Ze zien hoe a.s.r. Vitality werkt en weten welke beloningen op hen wachten.

Elk kwartaal nieuwe inspiratie

Elke 3 maanden staat er voor alle aanvoerders een ‘toolkit’ klaar rondom een vitaliteitsthema. De toolkit vinden zij inspiratie om hun collega’s te activeren: blogs, challenges, workshops en ervaringen van andere aanvoerders. Maar ook tips en trucs van topsporters: Gregory Sedoc, Nicolien Sauerbreij, Suzanne Schulting en Tim de Vries.

Evenementen

Omdat samen sporten motiverend werkt, kunnen je medewerkers ook meedoen met landelijke en regionale evenementen.

a.s.r. Vitality werkt

Belonen van gezonde keuzes werkt. De methode van a.s.r. Vitality is al succesvol in 20 landen. Het kan je leven echt veranderen.

10 miljoen
De app heeft 10 miljoen actieve gebruikers wereldwijd
23%
Binnen 1 jaar is 23% structureel in beweging
72%
72% geeft aan dat de app hun leven verbetert 
90%
90% geeft aan dat de app hun gezondheid en welzijn verbetert

Dat is het mooie van Vitality: dat het je mensen actiever maakt. Je schaft een horloge aan en je denkt, ik wil er niet voor betalen, dus ik kan maar beter meer gaan bewegen!

Rebekah Bree, accountmanager interne klant, Premier Choice Group

Doe mee met a.s.r. Vitality

 • a.s.r. Vitality kost je €3,50 per maand per medewerker in dienst.
 • a.s.r. Vitality lidmaatschap sluit je af in combinatie met een van de onderstaande verzekeringen.
 • Je kunt al meedoen als je binnen 1 jaar een van de onderstaande verzekeringen afsluit.

Start met a.s.r. Vitality

Combineer a.s.r. Vitality met minimaal een collectieve inkomensverzekering en verdien tot 8% cashback op je premie. Interesse in a.s.r. Vitality binnen jouw bedrijf, laat je door ons terugbellen.

Ben je nu nog ergens anders verzekerd, maar wil je al wel beginnen? Ook dat kan!