Fittere medewerkers? Wij helpen je!

Als werkgever zorg je graag goed voor je mensen. Je gunt iedereen een goede gezondheid. Bewegen helpt mensen mentaal en fysiek gezonder te maken. Het draagt bij aan productievere medewerkers, meer plezier op de werkvloer én minder ziekteverzuim.

a.s.r Vitality helpt je medewerkers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen.   

 • Hogere arbeidsproductiviteit, betere sfeer en minder verzuim

 • Tot 8% cashback op verzuim- en WIA-verzekeringen

 • Hulp bij het activeren van je medewerkers

Wat is a.s.r. Vitality?

We moedigen je medewerkers aan gezonde gewoonten te ontwikkelen die op de lange termijn goed zijn voor henzelf, voor jou als werkgever, voor de verzekeraar én voor de samenleving. Via de app werken de deelnemende medewerkers in 3 stappen aan hun gezondheid.

a.s.r. Vitality sluit je af in combinatie met een van de verzuim- en inkomensverzekeringen van De Amersfoortse.

 • Fitte medewerkers werken efficiënter

 • Bewegen is goed voor het zelfvertrouwen

 • Mensen die geregeld sporten zijn minder vaak ziek*

 • Sporters hebben minder vaak een depressie of burn-out

* Sporters met zittend werk verzuimen gemiddeld 6,25 dagen korter dan niet-sporters en ruim 12,5 dagen korter dan werknemers die nog nooit gesport hebben. Sportblessures meegerekend. Bron TNO

Hoe werkt het?

Meld je als bedrijf aan bij a.s.r. Vitality. Alle medewerkers die lid willen worden, downloaden de app. Daarmee werken ze in 3 stappen aan hun gezondheid.

 1. Introduceer a.s.r. Vitality bij je werknemers

  Om goed aan te slag te kunnen met a.s.r. Vitality, moeten je medewerkers worden voorzien van de juiste informatie en inspiratie. Hier helpen wij je graag bij. Bijvoorbeeld door introducties, workshops en de digitale aanvoerder.

 2. Download de app

  Deelnemers downloaden de app en starten met het programma aan de hand van 3 thema's:

  - Ken je gezondheid: deelnemers vullen hun waarden in, of laten de a.s.r. Vitality Gezondheid Check doen.

  - Verbeter je gezondheid: Elke week daagt de app uit met een haalbaar weekdoel.

  - Word beloond: hebben medewerkers hun doel behaald, dan worden zij beloond met week- en maandbeloningen.

 3. Je medewerkers worden beloond, jij wordt beloond

  Bij genoeg beweging door voldoende deelnemers krijg jij als werkgever, los van vitalere medewerkers, tot 8% cashback op je werkgeversverzekering.

Zo krijgen we je medewerkers mee

Hoe introduceer je als werkgever a.s.r. Vitality op de werkvloer? Op basis van best practices wereldwijd helpen we je op weg. Je kunt rekenen op 20 jaar aan ervaring en inzichten van Vitality, wereldwijd. We reiken je middelen en ideeën aan die je eenvoudig kunt aanpassen aan jouw wensen en mogelijkheden. 

Aanvoerders nemen het voortouw

Vraag enthousiastelingen binnen je bedrijf om ‘aanvoerder’ te worden. Zij gaan je helpen om a.s.r. Vitality uit te rollen binnen je bedrijf. Je kunt ze daar ook een training voor laten volgen. Je aanvoerders kunnen in elk geval rekenen op onze ondersteuning. Lees meer over de rol en taken van een a.s.r. Vitality Aanvoerder

Introductie en kick-off

Er staat een introductie e-mail klaar voor je medewerkers. Je aanvoerders krijgen een draaiboek voor de kick-off. Het draaiboek is volledig aan te passen aan de situatie van jouw bedrijf. Tijdens de kick-off ervaren collega’s hoe leuk het is om samen te bewegen. Ze zien hoe a.s.r. Vitality werkt en weten welke beloningen op hen wachten.

Elk kwartaal nieuwe inspiratie

Elke 3 maanden staat er voor alle aanvoerders een ‘toolkit’ klaar rondom een vitaliteitsthema. De toolkit vinden zij inspiratie om hun collega’s te activeren: blogs, challenges, workshops en ervaringen van andere aanvoerders. Maar ook tips en trucs van topsporters: Gregory Sedoc, Nicolien Sauerbreij, Suzanne Schulting en Tim de Vries.

Evenementen

Omdat samen sporten motiverend werkt, kunnen je medewerkers ook meedoen met landelijke en regionale evenementen.

Doe mee met a.s.r. Vitality
 • a.s.r. Vitality kost je €3,50 per maand per medewerker in dienst.
 • a.s.r. Vitality lidmaatschap sluit je af in combinatie met een van de onderstaande verzekeringen.
 • Je kunt al meedoen als je binnen 1 jaar een van de onderstaande verzekeringen afsluit.

Combineer a.s.r. Vitality met een collectieve inkomensverzekering en verdien tot 8% cashback op je premie. Ben je nu nog ergens anders verzekerd, maar wil je al wel beginnen? Dat kan!