Wat doe je na de storm?

10 februari 2020

De storm is uitgeraasd en de schade wordt opgenomen. De top 3 van gemelde schades zijn: weggewaaide dakpannen, beschadigde schuttingen en schade door afgewaaide takken. Ook nu bestaat de kans dat je nog meer schade oploopt, door de wind of omdat je dakpannen mist waardoor je risico loopt op waterschade. Wat kan je het beste doen?   

Voorkom meer schade

Ook na een storm kan het nog een paar dagen hard waaien. Voorkom meer schade:

  • Controleer (als dat op veilige wijze kan) of je dakgoten nu vol liggen met bladeren. Zo ja, probeer ze (op een veilige manier) te verwijderen. Zo voorkom je waterschade als het nu gaat regenen.
  • Laat de spullen die je binnen of vast hebt gezet nog even staan tot de wind weer gaat liggen.
  • Pas goed op als je onder bomen door wandelt, fietst of rijdt. Er zitten veel takken los die naar beneden kunnen komen.
  • Heb je een scooter? Haal dan het windscherm los als je deze parkeert. Als deze wind vangt, is de kans groot dat je scooter omvalt.

Meld de schade

Indien er geen sprake is van een noodsituatie, meld de schade dan meteen bij je adviseur, of bij a.s.r. Samen met een schadebehandelaar wordt dan gekeken wat de beste oplossing is. In veel gevallen mag je meteen voorzieningen treffen om verdere schade te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het dichtmaken van een kapot raam, of een zeil over de stukken waar dakpannen missen.

Heb je schade? Meld dit dan bij je adviseur of via het online schadeformulier.

Tim Beugeling

Meer verhalen over Verzekeren