Stilte na de storm

18 januari 2018

De storm is uitgeraasd en de schade wordt opgenomen. De top 3 van gemelde schades zijn weggewaaide dakpannen, schade aan auto’s en schade door afgewaaide takken. Veel schades zullen meevallen, zoals een kapotte bloempot of een paar afgewaaide takken. Er is daarnaast ook veel schade die meer gevolgen heeft, zoals wanneer je auto beschadigd is en je niet kunt rijden, of je mist dakpannen waardoor je risico loopt op waterschade. Wat kan je het beste doen?   

Meld de schade

Indien er geen sprake is van een noodsituatie, meld de schade dan meteen bij a.s.r. Samen met een schadebehandelaar wordt dan gekeken wat de beste oplossing is. In veel gevallen mag je meteen voorzieningen treffen om verdere schade te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het dichtmaken van een kapot raam, of een zeil over de stukken waar dakpannen missen.

Herstel

Nadat je de schade gemeld hebt bij a.s.r., kan het voorkomen dat er eerst een expert bij je op bezoek komt om de schade samen met jou te bekijken. Tijdens het bezoek maakt de expert afspraken met je over het herstel van de schade. 

De schade mag je in veel gevallen zelf (laten) herstellen, maar soms kan er door a.s.r. ook een herstelbedrijf ingeschakeld. Dit wordt per situatie bekeken.

Heb je schade? Meld dit dan bij je adviseur of via het online schadeformulier.

Verzekeren
Tim Beugeling

Meer verhalen over Verzekeren