Home pensioen doenpensioen Scheiden en pensioen, hoe zit dat?

Scheiden en pensioen, hoe zit dat?

Hebben jij en je partner besloten om uit elkaar te gaan? Een ingrijpende beslissing. Naast de emotionele gevolgen heeft het ook grote invloed op je financiën. Je zult verschillende zaken moeten regelen. Ook voor je pensioen. Zo heb je bij een scheiding recht op een deel van elkaars pensioen. We leggen uit hoe dat werkt.

Heb je een ander pensioen bij a.s.r.?
Log dan hier in
Eerst wat achtergrondinformatie 

Bij het opbouwen en verdelen van het pensioen wordt rekening gehouden met de eventuele afhankelijkheid van een partner. De gedachte is dat je jouw ex-partner ‘goed’ wil achterlaten en andersom ook. Zo kan het zijn dat tijdens jullie relatie één van jullie minder is gaan werken, bijvoorbeeld om voor de kinderen te zorgen. Hierdoor heeft de minder werkende partner ook minder pensioen opgebouwd. Verder heeft je ex-partner automatisch recht op ‘bijzonder nabestaandenpensioen’ en kan hij of zij mogelijk aanspraak maken op 'verevend ouderdomspensioen', oftewel een deel van jouw pensioen, of jij op het pensioen van je partner. We leggen beide soort pensioenen graag aan je uit.

  • Bijzonder partnerpensioen toon
  • Verevend pensioen toon
  • Conversie: het omzetten van partnerpensioen in ouderdomspensioen toon

Neem dan gerust contact met ons op via mijndoenpensioen@asr.nl of bel ons tijdens werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur op (030) 278 95 90. We helpen je graag.