Home producten pensioen Een nog beter beleggingsaanbod

Een nog beter beleggingsaanbod

Regelmatig evalueren wij onze beleggingen en lifecycles. Dat doen we omdat we streven naar een optimale verhouding tussen rendement en risico. Omdat de rente zo laag is, gaan we meer beleggen in aandelen. Ook starten we later met het afbouwen van het beleggings- en renterisico. We verwachten dat je met deze aanpassingen een hoger pensioen krijgt. Het beleggingsrisico neemt wel iets toe, waardoor er ook een kans is op een minder resultaat.

Wat is er veranderd?

  • De beleggingsprofielen zijn gewijzigd en kennen een betere verhouding tussen rendement en risico.
  • Het beleggingsaanbod is uitgebreid met een nieuw staatsobligatiefonds om een optimalere verhouding tussen rendement en risico te kunnen realiseren.
  • De veranderingen gelden zowel voor werknemers die in dienst zijn als voor werknemers die uit dienst zijn getreden.

Let op: Beleg je je pensioenpremie niet, maar bouw je met je pensioenpremie een garantiekapitaal op, dan verandert er voor jou niets. Op de pensioendatum komt dit kapitaal beschikbaar. Met het garantiekapitaal koop je op je pensioendatum een pensioen aan.

  • Drie beleggingsprofielen toon

  • Optimale verhouding rendement en risico toon

  • Verschil tussen de oude en de nieuwe lifecycles toon

  • Keuze uit beleggingsfondsen bij Vrij beleggen is uitgebreid toon

Jouw beleggingskeuze wijzigen? 

Wil je je huidige beleggingskeuze wijzigen? Dat kan natuurlijk. Je doet dat in jouw online omgeving Mijn Pensioen. Je logt eenvoudig in met jouw DigiD en kiest dan voor de tegel ‘Beleggingskeuzes’.

Heb je nog vragen?

Blijf deze site in de gaten houden voor informatie over de wettelijke wijzigingen en de wijzigingen in onze producten. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op kantoordagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 80 60. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.