Home Blogs van a.s.r. Gaat jouw premie naar de wapenhandel? Niet bij ons!

Gaat jouw premie naar de wapenhandel? Niet bij ons!

05 januari 2019

Als een collectant om een financiële bijdrage voor de wapenhandel zou vragen, zou je toch verontwaardigd 'nee' zeggen? Toch dragen veel Nederlanders maandelijks bij aan diezelfde wapenhandel. Hoe? Via de premie van hun autoverzekering, hypotheek of pensioen. Waar we wel of niet in investeren laten we over aan onze afdeling vermogensbeheer. Zij geven een kijkje in hun wereld: Welkom in de wereld van lang.

Investeren van premie

Maandelijks of jaarlijks betaal je voor je verzekering een bepaald bedrag. En heb je een keer schade – en ben je daarvoor ook verzekerd - dan wordt die schade vergoed vanuit alle premies die de klanten samen betalen. Daarvan reserveren verzekeraars een bepaald bedrag dat, even makkelijk gezegd, op een beleggingsrekening blijft staan om te investeren. Vaak wordt er bij die investeringen gekeken naar het rendement en minder naar de industrie waarin geïnvesteerd wordt. Heeft jouw verzekeraar geen strikte regels over waar ze wel of niet in investeren, dan kan het zo maar dat jouw premie terecht komt in de wapenhandel. Of in de tabaksindustrie. Dit geldt trouwens voor alle verzekeringen, zoals pensioenvoorzieningen, auto-, brand-, ziektekosten-, arbeidsongeschiktheids-, overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen.

Eén beleid

Dus wat heel vanzelfsprekend lijkt, namelijk dat verzekeraars geen geld investeren in zaken waar niemand achter kan staan, is niet altijd zo. Bij ons. kun je daar wel van op aan. En dit beleid geldt voor al onze investeringen en voor al onze verzekeringen. Of je nou een autoverzekering, een zorgverzekering, een pensioenvoorziening, een spaarrekening of een hypotheek bij ons hebt: we vinden dat we overal dezelfde regels moeten hanteren. Niet voor niets behalen we de hoogste positie in de Eerlijke Verzekeringswijzer op het gebied van wapenhandel en mensenrechten.

Duurzaamheid

Ons bestaansrecht is het bieden van zekerheid aan klanten. Daarom zijn we zeer zorgvuldig met het investeren van de premies die onze klanten betalen voor hun verzekeringen. Zo kunnen we altijd en op elk moment aan onze financiële verplichten voldoen. En dat biedt de zekerheid dat we investeringen op een maatschappelijk verantwoorde manier doen. Bij al deze investeringen staan duurzaamheid en integriteit voorop.

Niet in wapenhandel
Christel van Capelleveen