Je ABC Spaarkas bereikt de einddatum

Direct na de einddatum sturen wij je een brief met de waarde van je ABC Spaarkas verzekering. Dit is nog niet de definitieve waarde omdat je mogelijk nog een extra ‘sterftewinst’ ontvangt. Dit werkt als volgt: de ABC Spaarkas bestaat uit meerdere verzekeringen die allemaal op hetzelfde moment de einddatum bereiken. Overlijdt een verzekerde vóór de einddatum? Dan wordt een deel van het opgebouwde kapitaal van deze verzekering in de ABC Spaarkas gestort. Het extra kapitaal dat zo ontstaat wordt na de einddatum verdeeld. Dit noemen we sterftewinst. De definitieve waarde is in mei van het volgend jaar bekend en wordt rond 15 mei uitgekeerd.

Let op: heb je een ABC Spaarplan? En bestaat je polisnummer uit acht cijfers, beginnend met een 3 of een 7? Dan lees je hier hoe je je kapitaal kunt laten uitkeren.

Je kapitaal laten uitkeren

Om het kapitaal van je ABC Spaarkas uit te kunnen betalen, hebben we enkele documenten en gegevens van je nodig. Dit zijn:

  • een kopie of schermafdruk van een recent bankafschrift.
  • een kopie van je identiteitsbewijs (rijbewijs: voor- en achterkant).
  • een volledig ingevuld en ondertekend uitkeringsverzoek.
  • een verklaring van in leven zijn van de verzekerde. Deze kun je opvragen bij de gemeente van de verzekerde en dient tussen 1 januari en 1 april aangeleverd te worden.

Je kunt de documenten mailen naar klantteamleven@asr.nl of per post sturen naar:

a.s.r. verzekeringen
t.a.v. Klantteam Leven
postbus 2072
3500 HB in Utrecht

Verder sparen

Bij sommige verzekeringen kun je verder sparen met het kapitaal dat je hebt opgebouwd. Je adviseur kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn voor jouw verzekering.

Let op: eventuele fiscale voordelen heb je maximaal tot de einddatum van je kapitaalverzekering. Hoe je ook verder spaart, deze voordelen vervallen.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met je adviseur. Je kunt ook met ons bellen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 278 10 00. Wij helpen je graag.