Op naar meer vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit is dé succesfactor van een bedrijf: hoe beter de vitaliteit op de werkvloer, hoe minder ziekteverzuim. En dit begint bij je werknemers! Vitale werknemers zijn namelijk productiever en bepalend voor een goede werksfeer. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met a.s.r. Vitality! Wij houden niet van ingewikkelde plannen en strategieën, maar van concrete en kleine stappen vooruit. Want elke stap naar vitaliteit telt. Zo maken we samen vitaliteit op de werkvloer niet alleen makkelijker, maar ook leuker!

De voordelen van vitale werknemers
  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Betere werksfeer en fijne werkplek
  • Gelukkigere werknemers
  • Minder ziekteverzuim

Grip op vitaliteit met vitaal leiderschap

De werkomgeving verandert constant. Van thuiswerken naar hybride werken en van controle naar meer vrijheid. Eén ding blijft altijd belangrijk: vitaliteit. Hoe houd je als leidinggevende in alle omstandigheden grip op de vitaliteit van medewerkers? En hoe zorg je ervoor dat ze fit blijven? Samen met verschillende experts geven we bij a.s.r. Vitality antwoord op al jouw vragen over vitaal leiderschap!

Een vitaliteitsbeleid dat werkt in slechts 4 stappen

Binnen bedrijven ligt de aandacht nog te vaak op de werknemers die zich ziek melden. Onterecht, vinden we bij a.s.r. Vitality. De aandacht moet ook gaan naar de rest van de organisatie. Wij geven je daarom 4 concrete stappen om meer vitaliteit op de werkvloer te creëren met haalbare stappen. Dat werkt!

  • Stap 1. Bepaal je visie: wat wil je bereiken? toon
  • Stap 2. Stel een vitaliteitsplan op toon
  • Stap 3. Maak vitaliteit onderdeel van je bedrijfscultuur toon
  • Stap 4. Implementeer vitaliteit op de werkvloer toon
Het Model van Vitaliteit

Het Model van Vitaliteit is een praktisch model waarmee jij alle aspecten van vitaliteit eenvoudig kunt implementeren op de werkvloer. In het Model van Vitaliteit vind je 5 belangrijke pijlers: mentale gezondheid, fysieke gezondheid, gezonde voeding, sociale motivatie en werkomgeving. Deze pijlers kun je dankzij onze praktische tips en ideeën eenvoudig implementeren bij jou op de werkvloer. Zo wordt vitaliteit tastbaar, leuk en vooral voor iedereen haalbaar!

Ga naar het Model van Vitaliteit
Podcast: Focus op Vitaliteit

In de podcastserie Focus op Vitaliteit hoor je alles over vitaliteit op de werkvloer. Speciaal voor werkgevers en HR-managers gaan we in gesprek met experts over de weg naar vitaliteit. We bespreken mooie tips, voorbeelden en adviezen, die jij meteen mee kunt nemen in de praktijk. Van werkgeluk tot vitaal leiderschap en van beweging tot mentale fitheid: dat en meer hoor je in Focus op Vitaliteit!

Luister de podcasts

Van bewustwording naar gedragsverandering

Je kunt wel zeggen dat werknemers dagelijks meer moeten bewegen, maar hoe krijg je ze zover om het ook écht te doen? Met de app van a.s.r. Vitality komen werknemers daadwerkelijk in beweging! a.s.r. Vitality is hét gezondheidsprogramma dat gedragsverandering op de korte en lange termijn realiseert. Hoe? Door gezonde keuzes aantrekkelijk te maken. Wij helpen je werknemers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen. En dat werkt. Meer weten?