Het nieuwe pensioenstelsel

Het kabinet heeft samen met werkgevers- en werknemersorganisaties een nieuw pensioenakkoord gesloten. Hierin zijn nieuwe afspraken over pensioenen en AOW opgenomen. De afspraken gaan 1 januari 2023 in. Wat betekent dit voor je pensioenregeling bij a.s.r.? Gelukkig niet veel. De meeste afspraken zijn al onderdeel van Doenpensioen. Het laat zien dat Doenpensioen een eigentijds pensioen is. Wil je weten wat er verandert? Hieronder staan de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Belangrijkste veranderingen

In het nieuwe pensioenakkoord ontstaat voor werknemers en werkgevers meer keuzevrijheid, gemak en flexibiliteit. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

  • Alle pensioenregelingen worden premieregelingen toon
  • Nabestaandepensioen op risicobasis toon
  • Variabele uitkering bij pensionering toon
  • Vlakke premie toon
  • Vereenvoudiging partnerpensioen toon
  • In een keer pensioen uitkeren toon
Wanneer gaat het nieuwe pensioenstelsel in? 

Het akkoord is begin juli 2020 afgesloten. Het doel van de overheid was om het nieuwe pensioenstelsel per 1 januari 2022 in te laten gaan. Dat is met een jaar uitgesteld tot 1 januari 2023. Als werkgever heb je tot 1 januari 2027 om je oude regeling - samen met je pensioenadviseur - aan te passen aan de nieuwe situatie.

Moet ik iets doen als werkgever?

Nee, nog niet. De komende periode worden de details uit het pensioenakkoord verder uitgewerkt. Wij houden je uiteraard op de hoogte.  
Je kunt wel nu al contact opnemen met je pensioenadviseur om samen de gevolgen van het nieuwe pensioenstelsel voor je werknemers te bespreken. Zo breng je ook meteen in kaart welke keuzes je hebt als werkgever.

Meer weten?

Mail ons direct op onsdoenpensioen@asr.nl of bel op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur naar (030) 278 95 80. We helpen je graag.